Tom Kruz u nastavku filma Top Gun

, KULTURA

Leto 2020. će nas definitivno zagrejati za jesenju premijeru nastavka kultnog filma Top Gun, tzv. Top Gun Maverick.


U glavnoj ulozi Pita kao što se i očekivalo je fenomenalni Tom Kruz, mada ovog puta za čitave 34 godine stariji od kada je prvi put poleteo sa filmskih platna, te davne 1986. godine. Sa samo 24 godine ovaj film mu je bio odskočna daska pri stvaranju karijere. Mada moramo priznati ruku na srce godine su samo broj za ovog glumca, jer posle toliko vremena on i dalje zauzima visoko mesto na listi najseksepilnijih frajera Hollywooda, na čemu mu mnoge mlađe kolege mogu samo pozavideti. Uprkos tome moramo da spomenemo da nas trejler filma ne ostavlja ravnodušnima, nikako, i samo uz takvu akciju imamo osećaj da ćemo proleteti kao iz stopa od naše sobe do prve bioskopske blagajne. Ovu pilotsku priču pratimo iz fantastične ptičije perspektive koja će nam zahvaljujući kadrovima sa snimanja prikazati predivne scene pune adrenalina i akcije. No, da se ne zadržavamo puno na trejleru kada ga slobodno možete i sami pronaći na Youtube-u, već da se baziramo na Kruzovu izjavu sa crvenog tepiha „A sve što vidite u ovom filmu je realno“. Da li to znači da ovoga puta glumcu stvarno nisu bili potrebni kaskaderi ili nam je samo želeo ubaciti crv radoznalosti? Svakako nam ostaje da sami zaključimo nakon premijere.

„Ne možete dobiti unapređenje, ne želite se povući a uprkos svim svojim izazovima dokazali ste da vam ni smrt ne može ništa“

Još jedna zanimljiva stvar u vezi ovog filma je i sama činjenica koliko je Top Gun te davne godine mahom diktirao modu među muškom populacijom. Čuvene žute „pilotske“ naočare, smeđa kožna jakna, ona maslinasta bomberka, i ceo aranžman upotpunimo motorom. Šmekerski, zar ne? Tako da i ove godine očekujemo drugoklasne manekene da vrate military style na urbane ulice naše prestonice. S obzirom da su mnoge letnje premijere zbog cele trenutne #coronavirus situacije promenjene, ne sumnjamo da će jesen mirisati na dobre Hollywoodske akcije. A publika će se podeliti na James Bond ljubitelje i Top Gun obožavatelje. I ne sumnjamo da će ova ostvarenja pokupiti brojne nagrade na idućem filmskom festivalu, a mi ćemo tog 23. decembra sletati u najbliže bioskopske sale. Do tada možete uživati uz naše zanimljive preporuke i u sopstvenom kućnom bioskopu.

Pročitajte i: Otkloni dosadu filmom

Autor: Katarina Petrak
Izvori i foto: The New York Times, Wikipedia, Youtube, Entertainment Access, Paramount Pictures