Evo kako sprečiti gojenje u karantinu-6 zdravih zamena za grickalice

, LIFESTYLE

Grickalice su najčešće namirnice prepune masti, šećera, soli i praznih kalorija zbog čega nisu poželjne u ishrani. Dobra vest je da postoji veliki broj zdravih zamena za grickalice u kojima ćete uživati.

U trenucima napada gladi, kada nam je dosadno, dok gledamo filmove, a pogotovo u trenutnoj situaciji kada ne izlazimo iz kuće, ne bi trebalo posezati za nezdravim obrocima. Kvalitetna zamena postoji u namirnicama koje će zadovoljiti vašu glad i veliki plus je što su veoma ukusne. Ovo su neke od namirnica koje će vas spasiti:

Grčki jogurt

Grčki jogurt je opcija za bilo koje doba dana, možete ga jesti kad god poželite i da vas posle ne grize savest. Ukusan je i može se kombinovati uz razne namirnice, kao što je na primer koštunjavo voće. Niskokaloričan je a u isto vreme bogat proteinima.

Koštunjavo voće

Bademi, orasi i lešnici su hranljive namirnice koje možete jesti kao užinu između obroka. Umesto čipsa i ostalih nezdravih grickalica, idealna je zdrava zamena. Šaka koštunjavog voća će vas zasititi a može se kombinovati i sa suvim voćem.

Sušeno voće

Sušeno voće sadrži prirodni šećer i puno je korisnih sastojaka. Umesto raznih čokoladica uzmite suve šljive, smokve ili brusnice. Šaka suvog voća će zavarati glad i imaćete šta da grickate uz film unoseći u sebe hranljive materije.

Kokice

Razni čipsevi su nam veoma primamljivi i najlakši uz dosadu kao brza užina. Kokice su takođe ukusne i veoma popularne grickalice koje su dosta zdravije. Začinite ih sa minimalno soli i ulja, one su niskokalorične i manje štetne za razliku od čipsa koji sadrži masti i soli u prevelikim količinama.

Voće

Umesto slatkiša i kolača, kada osetite da vam je potrebna energija uzmite voće. Slatkiši sadrže velike količine šećera, zato odaberite voće koje je bogato fruktozom, vitaminima i hranljivim materijama. Nadoknadiće vam potrebnu energiju a uz to je i ukusno.

Tamna čokolada

Tamna čokolada za razliku od mlečne je veoma zdrava. Glavni razlog je jer sadrži flavonoid, snažni antioksidans. Takođe ona je bogata magnezijumom i bakrom. Uz sva njena zdrava dejstva ona je i ukusna poslastica koja će poslužiti kao odlična zamena nezdravim slatkišima

Pročitajte i: Top 5 serija koje će vam olakšati život u izolaciji

Autor: Sofija Bogosavljev