Prijavi se za Google Launchpad Start — intenzivni mentorski program za studente koji razvijaju svoj startap

, AKTUELNO

Google Lauchpad Start je petodnevni program obuke namenjen startapima u najranijim fazama razvoja, koji žele da nauče kako da razviju proizvod, dođu do korisnika i mušterija, ubrzaju rast i naprave međunarodnu mrežu kontakata.

Događaj će se održati drugu godinu zaredom u organizaciji Startita i Google Launchpada, Google-ovog globalnog programa akceleracije i podrške startapima. Ovo je prvi put da je program prilagođen studentskim startapima, a održaće se tokom pet dana, od 28. oktobra do 1. novembra u Beogradu

Program se sastoji od pet dana intenzivnog 1-1 mentorisanja sa iskusnim osnivačima i profesionalnim mentorima i biće fokusiran na najvažnije teme za startape:

  • proizvod i tržište (ponedeljak i utorak),
  • korisničko iskustvo i dizajn (sreda),
  • marketing (četvrtak),
  • razvoj i rast biznisa (petak).

Najbolji timovi sa Google Launchpad Starta dobiće priliku da učestvuju na osmoj generaciji Startitove Startap Akademije, ali će i biti bliži Google-ovom globalnom akceleratorskom programu i svim prednostima koje on pruža.

Kriterijumi za startape

Launchpad Start je program koji je dizajniran tako da obezbedi jako veliki napredak za kratko vreme kroz intenzivan program. Za razliku od prošlogodišnjeg, koji je bio namenjen startapima u ranoj fazi koji već rade na proizvodu, ovogodišnji program je namenjen studentima sa idejom i posvećenošću da je pretvore u stvarnost.

Uslovi:

  • Student ste i imate ideju koju ste počeli da razvijate (potrebno je da imate interaktivni mokap interfejsa proizvoda)
  • Niste sami u tome (minimum dve osobe u timu).
  • Učesnici iz vašeg tima će moći da prisustvuju događaju tokom svih pet dana (obavezno).

Nije obavezno prisustvo celog tima, već samo ljudi koji su uključeni u donošenje odluka koje mogu da definišu ideju i proizvod. Minimum jedna, a maksimalno pet osoba. Snažno preporučujemo da jedan od vaših prisutnih članova tima bude tehnološki potkovana osoba ili developer.

Prisustvo osnivača je apsolutno neophodno sve vreme.

Tim koji prisustvuje događaju mora biti tu svaki dan tokom celog programa koji traje 9—17 časova.

Pripremite se

Ovo nije uobičajen akceleratorski program, i ako želite da izvučete maksimalnu vrednost iz njega budite spremni da:

  • budete otvoreni (prihvatite da ćete možda morati da napravite veoma brzu i veliku promenu na svojoj kompaniji ili ideji),
  • donosite odluke i budete aktivni (ako otkrijemo prazan prostor, tražićemo od vas da ga odmah popunite),
  • poznajete svoje korisnike (ovo će biti ključno za uspeh vašeg startapa),
  • oslanjate se na podatke (ako to niste radili, testiraćemo vašu hipotezu i dokazati njenu validnost kroz podatke – ne pretpostavke).

Pripremite se na to da ćemo vam postavljati teška pitanja, ali budite sigurni da će to biti u vašem najboljem interesu, jer naš cilj je vaš uspeh.

Prijave

Ako ste student i imate ideju koju želite da pretvorite u kompaniju, spremni ste da se posvetite tome i date svoj maksimum — popunite ovu formu najkasnije do 21. oktobra u ponoć, a na sva pitanja možete dobiti odgovor pišući na preduzetnistvo@startit.rs.