Kompanija HR World među top 5 najboljih edukacija za mlade u istraživanju Belgrade Youth Awards

Za nama je još jedan uspešno održan Belgrade Youth Fair, na kojem su učestvovale najveće kompanije koje posluju u Srbiji. Svaka od njih istakla se svojim atributima i vrednostima i tako doprinela da čitava manifestacija dobije odlike najboljeg i najvećeg karijernog događaja za mlade. Posetili smo HR World i nagradu za osvojeno treće mesto u kategoriji najbolje edukacije za mlade u istraživanju Belgrade Youth Awards uručili Jovani Manić. Intervju o samom BYF, njihovim aktivacijama i projektima pročitajte u nastavku.

Kako se osećate povodom osvojene nagrade u okviru projekta Belgrade Youth Awards?

Pre svega imajući u vidu da smo mlada organizacija, čast nam je da smo se našli u društvu velikih i poznatih kompanija za najbolje tri edukacije na ovogodišnjem BYF. Takođe, želja nam je da se povezujemo sa mladima koji žele da se afirmišu u oblasti HR-a, a njima su upravo namenjeni svi projekti u okviru HR World Millenialls sekcije.

Kakve su Vaše impresije sa BYF-a? Da li ste generalno zadovoljni feedback-om od strane samih učesnika?

Kada ljudi ne odu kući odmah po završetku, već ostanu i posle radionice kako bi postavili pitanja i povezali se, mislimo da je to znak da ste uradili nešto dobro. Da ste nekoga dotakli temom i pristupom. Mladima se mnogo toga plasira na dinamičan način, zadržati njihovu pažnju i videti da sa sobom odnose neko znanje, poseban je vid zadovoljstva. Posebno nam je drag komentar da su pored tehničkih stvari, najpodstaknutiji time što im je rečeno da je istina nepogrešiv recept prilikom traženja posla. Karijernim triatlonom, kako smo nazvali radionicu, bila nam je želja da uvedemo u formu mlade ljude za tržište. Oni su nam pokazali da smo uspeli.

Na koji način ste se pripremili za BYF?

Ceo HR World tim je vredno radio na pripremi radionice za BYF, što ujedno i predstavlja jednu od naših glavnih vrednosti – togetherness. Naš tim se sastoji od mladih ljudi, među kojima bih posebno istakla Nikolinu Božanović i Ivanu Živanović koje su  nam kao najmladji članovi HR World tima ukazale na segmente koje treba istaci. To nam je omogućilo „pogodak u metu“!

Kakvi su Vaši planovi za naredni period?

U fokusu našeg tima sada je HR Week koji će se održati u prvoj nedelji decembra u Kombank dvorani, kao premijum događaj za HR profesionalce. S druge strano naravno da uvek brineno i o mladima, s tim u vezi napravili smo JobAtFirstSight aplikacija pomoću koje će moći da traže prvi posao ili praksu na jedan sasvim drugačiji i moderniji način. Zajedno jačamo i transformišemo HR struku u humaniji i inovativniji! Stay tuned…

Uskoro nas očekuje uručivanje i ostalih nagrada, kao i poseta i razgovori s nagrađenim kompanijama, u okviru projekta Belgrade Youth Awards.

Pripremila: Emilija Milovanović