Board of European Students of Technology / BEST

, KARIJERA, STUDENTI

Job Fair, Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd, Best Design Week, AIBG, neki su od zanimljivih projekata za koje ste možda čuli, ali, da li znate ko stoji iza njihove organizacije?

BEST  (Board of European Students of Technology) je neprofitna, apolitična i nevladina studentska volonterska organizacija koja od 1989. godine obezbeđuje komunikaciju i saradnju sa studentima u oblasti tehnike i tehnologije. Već 30 godina, ova organizacija raste i studentima tehnologije i tehničkih nauka omogućava saradnju, deljenje iskustava i stvaranje novih prijateljstava. Ova organizacija ima 97 lokalnih grupa u 34 zemlje Evrope, i na taj način dopire do preko milion studenata.

BEST Beograd jedna je od tih lokalnih grupa. Osnovana je novembra 2003. godine od strane entuzijastičnih studenata koji su želeli da dovedu Evropu u Beograd. Na ovaj način, omogućili su studentima tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih fakulteta i farmacije da putuju širom Evrope, upoznaju nove prijatelje i kulture i da steknu dodatno obrazovanje, u svojoj struci ili van nje.

BEST Beograd danas broji preko 150 aktivnih članova koji dele istu viziju – rad u okruženju koje neguje različitosti i podstiče mlade ljude na razvoj veština, znanja i neformalnog obrazovanja. Ovi mladi ljudi organizuju i učestvuju u stručnim seminarima, radionicama, inženjerskim i programerskim takmičenjima, na kojima stiču znanja i iskustva vezana za upravljanje projektima, timski rad i organizacione sposobnosti.

Jedan od projekata ove organizacije dobro je poznat studentima – Job Fair. Job Fair je sajam poslova i praksi koji BEST Beograd, u saradnji sa studentskom organizacijom EESTEC, uspešno organizuje godinama u nazad. Misija projekta je uspostavljanje bolje komunikacije između kompanija koje posluju u našoj zemlji i studenata a ujedno i smanjenje nezaposlenosti među mladima. Ove godine, Job Fair održaće se jubilarni 15. put.

Pored projekata koji su namenjeni razvoju naših studenate, svakog leta BEST Beograd organizuje i Međunarodni akademski seminar koji okuplja studente širom Evrope i omogućava im da osete duh Beograda. Svaka lokalna grupa organizuje po jedan Međunarodni akademski seminar godišnje, stoga se i studentima Univerziteta u Beogradu pruža mogućnost da putuju, stiču nova znanja i prijatelje za čitav život.

Najmlađi projekat organizacije je AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround) –  takmičenje  timskog karaktera, koje od takmičara zahteva da pokažu znanje u oblasti veštačke inteligencije. Godine 2018. ovo takmičenje uspešno je održano, po prvi put, u Beogradu.

Ukoliko te je ovo zainteresovalo i u tebi probudilo želju da budeš deo BEST-a, obaveštavamo te da će prijave za nove članove biti otvorene od 3. do 20. juna.

Tim povodom će svi zainteresovani studenti imati prilike da se upoznaju sa samom organizacijom, njenim članovima i mogućnostima koje pruža, na prezentaciji koja će biti održana 6. juna od 18h na Mašinskom fakultetu. Đođite i saznajte šta je to što BEST izdvaja iz mora drugih studentskih organizacija i zašto je upravo BEST pravo mesto za tebe!