Međunarodni dan praktikanata – Borba za kvalitetne radne prakse

, KARIJERA
Dosta ti je praksi na kojima ne stičeš adekvatno znanje i iskustvo, osim toga da kuvaš kafu i obavljaš slična generična zaduženja? Takođe ti je dosta praksi na kojima si tretiran tako da se osećaš nepoželjno? Onda nam pomozi da jasno i glasno uputimo jednoglasnu poruku praksodavcima da želimo #KvalitetnePrakse za sve!
Kao i prethodne godine, cilj nam je da podignemo svest o važnosti kvalitetnih praksi i podsetimo sve zajedno koji su to sastojci #KvalitetnePrakse.
Ove godine obeležavanje Međunarodnog dana praktikanata ima dva segmenta – onlajn kampanju, ali i događaj okupljanja na Platou, ispred Filozofskog fakulteta, u petak, 9. novembra od 12 do 14h.
Umetnički performans glumaca iz Organizacija kreativnog okupljanja “OKO” će na satiričan i komičan način prikazati svakodnevne situacije kroz koje mladi prolaze na praksama poput nošenja kafe i bureka, u vidu interaktivnog skeča. Odmah posle će svi prisutni uzeti kafe i pištaljke, i zaputiti se ka Trgu republike, gde će kroz šetnju simbolično nositi kafe i istovremeno glasno protestovati kako bi se široj javnosti ukazalo na nepovoljnu poziciju praktikanta.
Nadamo se da se vidimo u petak!
Događaj se organizuje u okviru projekta “Kvalitetne radne prakse – put ka zapošljivosti mladih” od strane Beogradska otvorena škola uz podršku Solidar Suisse-a. Događaj je pomognut i od strane Krovna Organizacija Mladih Srbije.