„Tourism Networking Forum (TNF 2018)“ 8. novembra u Sarajevu okuplja turističke djelatnike iz regiona

, PULS GRADA

Regionalni događaj pod nazivom „Tourism Networking Forum (TNF) 2018“, koji okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom, bit će održan 8. novembra u Sarajevu.

Forum će se odvijati u Vijećnici, a organizator je Agencija za komunikacije EBBE COMMS u partnerstvu sa Gradom Sarajevom. Cilj “Tourism Networking Foruma” je poslovno umrežavanje uz kvalitetan edukativni program, te promocija turizma kao poduzetničkog potencijala u BiH i regionu i uspostava mreže turističkih djelatnika koja će prethoditi budućim saradnjama.

“Grad Sarajevo se sa zadovoljstvom odazvao inicijativi za održavanje ovakvog foruma u našem gradu, imajući u vidu važnost poslovnog umrežavanja turističkih djelatnika zemalja iz regiona, što je u skladu sa ranijom inicijativom Grada Sarajeva, takozvanom trilateralom, koja također ima za cilj povezivanja tri glavna grada (Sarajevo, Zagreb, Beograd) iz regiona u jedinstvenu turističku rutu. Jedni drugima smo najbolji turisti, pa su i mogućnosti poslovnog umrežavanja u ovom segmentu iznimno važne. Nadam se da će edukativni sadržaji foruma otvoriti nove vidike za poboljšanje kvaliteta turizma u BiH i regionu, te da će učesnici iz Sarajeva ponijeti lijepa iskustva“ – izjavio je gradonačenik Sarajeva Abdulah Skaka.

Osim glavnog partnera Grada Sarajeva, forum su podržali i JP Sarajevo doo, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica KS, te brojni drugi partneri.

Učesnici foruma mogu sudjelovati u tri dijela programa, edukacijski, u kojem će eksperti iz hotelijerstva, marketinga i biznisa održavati prezentacije i učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima. Drugi dio programa je expo gdje će učesnici moći da prezentuju svoje ponude na štandovima koji će biti postavljeni u auli Vijećnice na dan foruma, te treći dio programa čini networking gala događaj na kojem će učesnici uz formalni koncept poslovnog umrežavanja moderiran od strane partnera događaja, analitičke kuće “Bisnode”, ostvariti kontakte sa ostalim učesnicima nakon čega sljeduje neformalno druženje.

Za učesnike koji tokom prijava izraze potrebu za poslovnim umrežavanjem sa ciljanom grupom učesnika, organizator će omogućiti radne sastanke.

Prijave za forum su otvorene 20. oktobra putem zvanične web stranice https://www.tourismnetworkingforum.com.