Akcija Ruskog doma: Koncert narodnog umetnika Rusije Olega Pogudina

, AKTUELNO

 

Koncert će se održati 4. decembra 2017. u 19:00 h u Velikoj sali Ruskog doma. Ulaz je po besplatnim ulaznicama. Potrebno je dolazak rezervisati na  +381112642178  i preuzeti ulaznice na šalteru Ruskog doma prilikom dolaska.

Oleg Pogudin je rođen je 22. decembra 1968. u Lenjingradu. Završio je muzičku školu odsek za solo pevanje i odsek dirigovanje. Diplomirao 1990. na Lenjingradskim Državnom pozorišnom institutu „Čerkasov“. Stažirao u Pozorišnom centru Judžina O′Nila u Americi.

Prvi solistički koncert Pogudin je održao 1987., a u periodu 1993. do danas pevač nastupa na najprestižnijim scenama u Rusiji i širom sveta. Snimio je deset muzičkih filmova.
Prema jednoglasnoj odluci slušalaca dodeljena mu je laskava titula „Srebrni glas Rusije“. Krase ga izvanredne vokalne mogućnosti, jedinstvena boja glasa, savršen muzički ukus, potpuno predavanje ulogama, iskren i topao odnos prema publici.
Kroz svoje stvaralaštvo vrlo ubedljivo dokazuje da je romansa, kojoj su dati samo kamerni okviri, može odlično da zvuči na velikoj sceni i da okupu najrazličitiju publiku. Stvaralaštvo Olega Pogudina sa pravom zauzima značajno mesto u savremenom kulturnom životu Rusije.

Na repertoaru Olega Pogudina je nekoliko stotina vokalnih numera i to ruska klasična romansa, gradska pesma, narodne pesme, ratne, sovjetska lirska pesma, zatim pesme, koje izvodi na engleskom ,francuskom, italijanskom, nemačkom, švedskom, španskom, portugalskom, gruzijskom, ukrajinskom jeziku.

Tokom prethodne sezone, ansambl Olega Pogudina je dao više od 100 koncerata od kojih je jedan bio solistički u Državnom kremaljskom dvorcu u Moskvi, zatim u Izraelu, Americi, Nemačkoj, Kanadi, Slovačkoj, Češkoj, Bugarskoj, Kazahstanu, Letoniji, Litvaniji, Ukrajini, Estoniji, Belorusiji, i na Kipru.
Četvrtog aprila 2015. dodeljeno mu je počasno zvanje „Narodni umetnik Rusije“.

Više informacija na sajtu www.pogudin.ru

Izvor: PR