U poseti marini Porto Montenegro

, AKTUELNO

U srcu Tivta, na obali Jadrana, nalazi se luksuzna marina nazvana Porto Montenegro. Smatra se da je ovo jedna od najluksuznijih luka na celom Jadranu.
Da biste došli do marine, morate prvo ući u grad. Do samog Porta vas navode znakovi, a samim prolaskom ne možete uočiti raskoš dok ne dođete do parkinga gde se odmah vidi razlika grada i same luke.
Porto Montenegro je otvoren za obilaske šoping, dobru hranu i odličan provod, uvek ćete naći pun parking ispred čitavog kompleksa i razne turista iz svih delova sveta.

Izvor: privatna arhiva

Ceo kompleks čini luka (sadrži 450 vezova za razne jahte dužine čak do 180 metara), Regent Hotel, Zbirka pomorskog nasleđa u sklopu muzeja, Jaht klub, Knightsbridge School International Montenegro, kao i razni restorani, kafići, butici i prodavnice.

 

Izvor: privatna arhiva

Porto Montenegro pripada vlasnicima koji nisu našeg porekla, a da biste se dobro proveli u ovom kompleksu treba da izdvojite pozamašnu sumu novca. Za sve one koji žele da posete ovaj predivni kompleks i da se slikaju, dovoljno je da ponesu novca da nešto dobro pojedu i popiju.
U blizini same marine se nalazi i aerodrom, tako da brojni posetioci mogu pre poletanja ili posle sletanja posetiti ovaj divni kompleks. Svi oni koji planiraju leto provesti u Herceg Novom, Kotoru ili Budvi takođe mogu, a i poželjno je posetiti ovo mesto jer je prelepo i podseća pomalo i na Monte Karlo.
Marija Trifunović