Izgubljena kuca lavljeg srca: Nagrada od 500 evra za onog ko je pronađe

, AKTUELNO

Brojne su priče o izgubljenim i napuštenim kucama u Beogradu, ali kako apeli i molbe često ne urode plodom, vlasnica nestalog ši cua odlučila je da pronalazak svog ljubimca nagradi, za mnoge pozamašnom, sumom od 500 evra.

Nestali pas Putiko

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Nestali pas Putiko

Naime, Jovana Lopušina traži svog psa imena Putiko, nestalog u novobeogradskom bloku 23, već više od dva meseca, a uprkos tome što je bilo pojedinih dojava o tome gde se pas nalazi, on još uvek nije vraćen vlasnici.

– Javljali su se ljudi, rekli su mi da su ga viđali na više lokacija u gradu – na Starom sajmištu, na Kvantaš pijaci, na Altini, ali niko od njih nije pomislio da ga pričuva na kratko dok ja ne dođem po njega, tako da svaki put kada bih otišla na dato mesta njega tamo više ne bi bilo – objašnjava nam Jovana, dodajući da joj je osim brige o tome da bi njen četvoronožni prijatelj mogao biti gladan i uplašen, možda još veća briga da već nije “završio kod nekoga”.

Prepoznaćete ga po spuštenoj vilici i belom čuperku

Foto: privatna arhiva / RAS Srbija Prepoznaćete ga po spuštenoj vilici i belom čuperku

Tako se izrodila i ideja o novčanoj nagradi za onoga ko pronađe Putija i vrati ga vlasnici.

– Pas je crno-bele boje, nije čipovan, star je godinu i tri meseca i bezopasan je za ljude. Ono što je karakteristično za njega jeste izbačena donja vilica, nema normalan zagrižaj, tako da nema opasnosti od njega, ne ujeda. Molim ljude da mi jave ukoliko ga vide i sačekaju malo dok ne dođem da ga pokupim. Onoga ko ga pronađe čeka 500 evra kao nagrada za trud – poručuje vlasnica psa.

Ona dodaje da je osim vilice na njemu još specifičan i beli čuperak, koji je jasno uočljiv na pretežno crnomanjastoj glavi. Osim toga, moguće je da će se, pored odazivanja na svoje ime, odazvati i na povike poput “keks”, “obeliks”, “Gde je Jovana” ili “Gde je Mila”.

Jovana ističe da je ši cu rasa poznata po svom posebnom karakteru koji se ogleda u njihovom lavljem srcu, po čemu je ova rasa i dobila svoje ime, a po pravilu ovi “lavlji psi” ne prihvataju nikoga kao svoje vlasnike osim prvog.

Ukoliko uočite negde Jovaninu kucu, možete joj se obratiti pozivom na neki od sledeća dva broja: 065/9860622 i 063/8905370

Izvor: blic.rs