Dodelom nagrada u Skupštini grada Beograda završen 40. Belgrade Fashion Week

, AKTUELNO

Jubilarni, 40. Belgrade Fashion Week zvanično je završen tradicionalnom dodelom nagrada najboljim učesnicima, koja je ovoga puta održana u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. 

Na samom početku večeri, prisutnima se najpre obratio direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović koji je govorio o značaju saradnje sa MS Click. Zatim se generalni direktor Beogradske nedelje mode Nenad Radujević zahvalio partnerima i saradnicima, nakon čega je dodelio posebno priznanje Igoru Todoroviću.

Ubrzo je došao red na prestižne nagrade koje dodeljuje časopis BAZAR. Nikola Todorić dodelio je BAZART nagradu za ličnost od stila koja je pripala Maji Uzelac i BAZART nagradu Marija Kranjc za najbolju kolekciju, koju je dobila dizajnerka Sonja Krstić.

bazart-nagradu-za-licnost-od-stila-maja-uzelac-2

Magazin Elle, dodelio je nagradu Elle Fashion Awards za najupečatljiviju reviju mladoj kreatorki Neveni Ivanović.

Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, a posebno one koji tek stupaju u profesionalne vode ustanovila je nagradu pod nazivom TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD. Ovoga puta, nagrada je pripala Ani Trošić Trajković, a uz to dodeljena je i posebna nagrada Vladi Saviću.

Novi lifestyle kanal koji je za kratko vreme zauzeo svoje mesto kod gledalaca – ŽENSKA TV dodelila je nagradu Fashion Award for Excellence! dizajnerki Sonji Krstić.

Jedan magazin, koji je pravi sinonim za glamur i raskoš, Harpers Bazaar, izabrao je svog laureata na jubilarnom 40. Fashion Week-u. Izvršna i modna urednica Ana Stefanović, dodelila je nagradu Sonji Jocić.

Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA, koji je ove godine obeležio 10 godina rada u Srbiji, dodelio je nagradu za najbolju reviju dizajnerki Jeleni Stefanović, kao i nagradu za najbolju manekenku koja je pripala Andrijani Belović. 

jelena-stefanovic-ivana-filipovic-graziaČasopis Esquire kao najstariji muški magazin na svetu prepoznaje i ceni mušku harizmu, lepotu i zrelost, a Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazina dodelio je nagradu za  najboljeg manekena Marku Andriću.

Na jubilarnoj Nedelji mode magazin Hello! Fashion izdvojio je reviju koja je na najbolji način spojila modni kvalitet i poznate ličnosti. Dugogodišnja novinarka Brankica Treskavica dodelila je nagradu brendu Martini Vesto, koju je u ime kreatora Boška Jakovljevića preuzela Marija Tarlać.

Jedan od najčitanijih magazina na našem tržištu, časopis “Lepota i zdravlje” dodelio je nagradu za najbolju frizuru Đurđici Ivanović Đuki za frizure na reviji Aleksandre Lalić, a zatim i nagradu za najbolju šminku koja je pripala Ani Nikolić, Jani Škobić, Mariji Kovačević i Dini Ranđelović za šminku na reviji MATES.

Nagrada #BFWINSTASHOT koju je Beogradska nedelja mode ustanovila prošle godine sa ciljem da podstakne mlade fotografe, ove sezone pripala je Irini Markić.

Značaj digitalne prezentacije je sve veći, pa je Wannabe magazin, kao jedan od vodećih internet modnih i lifestyle portala proglasio dobitnika nagrade za najbolju digital kampanju. Nina Milović i Nađa Jokanović uručile su nagradu dizajnerki Ines Janković. 

Sa željom da istakne jednu posebnu damu koja je danas mentorka mnogim mladim modelima, priznata novinarka i istinski modni simbol Beograda, magazin Gloria dodelio je nagradu Gloria Glam čuvenoj manekenti Tamari Bakić. Nažalost, Tamara nije prisustvovala dodeli nagrada iz ličnih razloga, pa će joj nagrada biti naknadno uručena.

Jedna od nagrada koja nosi specifičnu vrednost za svakog dizajnera, jer nosi ime njihovog kolege, jeste priznanje “Boris Nikolić” koje dodeljuju medijska kuća B92 i Beogradska nedelja mode. Dobitnik dobija novčanu nagradu od 2.000 eur od kuće B92 za izradu svoje naredne kolekcije, a Belgrade Fashion Week mu omogućava besplatno učešće na narednoj Nedelji mode. Nagradu je ispred RTV B92 uručila Beba Dragić, direktorka korporativnih komunikacija, a ovogodišnja dobitnica je Sonja Jocić.

Ovom prilikom vas obaveštavamo da će naredna Beogradska nedelja mode biti održana u periodu od 27. marta do 3. aprila!

 

Fotografije: Đorđe Tomić