Održana prva u nizu radionica UBER grupe

, AKTUELNO

Članovi redakcije Youth Now imali su priliku da juče, 19.11. učestvuju u zanimljivoj radionici UBER grupe, na temu novinarskih formi (vest, izveštaj, intervju).

Marta Lutovac, trener i po obrazovanju diplomirani novinar, održala je fantastičan trening na kojem nas je uputila na sve ono što je bitno i važno prilikom pisanja vesti, osvrnuvši se na krucijalne stavke prilikom sastavljanja ove vrste novinarske forme. Kako bismo zaista ”osetili” i znali kako se sastavlja vest, kao i kasnije izveštaj, a i intervju, zajedno sa Martom smo učili i smišljali vest, a njeno strpljenje kao i znanje iza kojeg stoje godine učenja učinili su ovu radionicu zaista korisnom.

,,Marta je održala profesionalan trening. Vrlo je prijatna osoba, spremna da sa onima koje zaista interesuje tematika, podeli svoje znanje i višegodišnje iskustvoʼʼ, rekla je Branka Čvorović, članica naše redakcije.

Radionica koja je trajala skoro 4h, prošla je veoma brzo, zahvaljujući efikasnom i metodičnom načinu na koji Marta prenosi svoje znanje. Formama kao što su izveštaj i intervju je posvećeno dosta pažnje, jer su oni kao takvi bitni ne samo za obrazovane novinare, već i za sve samouke pisce i autore.

Bitan segment ove radionice bio je i pravopis. Svima nama se dešava da u govoru ili pisanju pogrešimo, ali je bitnije da se to ne dešava često. Jezička pismenost je među osnovnim stavkama i stvar opšteg obrazovanja koja se uči još od malih nogu. Ona je neophodna u svakodnevnoj komunikaciji.

,,Ono što sam naučila na jučerašnjoj radionici ću svakako primeniti i u pisanju. Martin način da ono što je zaista važno u pisanju prenese nama je impresivan i vredan divljenja. Sigurno ću se prijaviti i za sledeće radionice koje bude održavalaʼʼ, istakla je Bojana Andrić, takođe članica naše vredne redakcije.

uer-group

UBER grupa je osnovana upravo kako bi omogućila mladim ljudima dalje nadograđivanje stečenih znanja, kao i usavršavanje veština prodaje, organizacije vremena, javnog nastupa i ostalih veština neophodnih za vođenje uspešne karijere.

Mi, kao članovi ove redakcije, toplo preporučujemo treninge ovih mladih ljudi koji će vam na inovativan i iskustven način preneti svoja znanja, zlata vredna u praksi i za buduće zaposlenje.