Tehnike privlačenja idealnog partnera

, AKTUELNO

Priča se da je teško naći idealnog partnera. Slušamo isti scenario devojaka da su srećno zaljubljene na početku veze, a onda razočarane. Iz frustracije uveravaju sebe da  biti sam nije isto što i biti usamljen i da im se to čini  kao savršena opcija.

U čemu je tajna onih koji su ipak uspeli da nađu partnere i imaju skladnu vezu?

  • Postavite ciljeve

Uzmite papir i nasumično napišite kakvu idealnu vezu želite da živite. Najbitnije je da ne napišete da hoćete lepog, crnog, visokog partnera, već kakvu vezu želite. Ako napišete fizičke karakteristike, doći će vam takav partner, ali unapred znajte da to ne znači da će vam pokazati poštovanje, ljubav, razumevanje ili šta za vas predstavlja skladan odnos ili srodnu dušu. Ono što je idealno za vas, možda za druge nije, ali to ne treba da menja vaš stav koji ste definisali.

  • Vizuelizacija

Napisali ste ciljeve. Zamišljajte budućeg partnera i vas. Ovo će poboljšati raspoloženje i uposliti kreativnost. Imajte u glavi šta vas čeka i ne pristajte na ništa lošije od toga jer znate da ćete zaista tada biti srećni, prvo u  glavi, a kasnije i u stvarnosti. Svako ostvarenje počinje sa mislima o tome, zar ne?

  • Ne pristajte na kompromise

Kada ste napisali osobine kakav vaš idealan partner treba da ima, verujte da takva osoba postoji. Ne pristajte na manje od toga. Takva veza može da funkcioniše kratko, ali kasnije će te biti nezadovoljne. Ne želite nepoštovanje, prevaru, psihičko i fizičko zlostavljanje. Ne gubite vreme. Vi ste svesne svojih kvaliteta, imate samopoštovanje, to treba da vidi i vaš partner. Najbitniji vam je njegov odnos prema vama. Možete napraviti kompromis u muzici, interesovanjima, ali ne i u ključnim stvarima.

  • Lični razvoj

Poenta cele priče je samorazvijanje. Odraz vas je vaš partner. Budite najbolja definicija sebe. Nemojte grčevito tragati za partnerom i da vam to okupira misli. Desiće se kada se najmanje budete nadali i otpustili svoju želju u svemir. Ostvarite se u drugim poljima života jer vi to zaslužujete.

Bitno je da budete ono što želite da primite. Želite iskrenost kod osoba, budite iskreni. Želite prijateljstvo. Budite prijatelj. Ukoliko želite da vas neko voli, nemojte pričati ,,Želim da nađem partnera koji me voli’’. Promenite priču. Budite fokusirani na ono što želite i takve stvari će vam doći u životu.

 

Jovana Pešić