Prakse su pronađene!

, STUDENTI

Tradiciju ne treba prekidati, pa shodno tome, Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka ove  godine po deveti put organizuje projekat Dani prakse. Po dobrom starom principu, svi ambiciozni i  radoznali studenti će imati priliku da učestvuju u ovom projektu 17, 25. i 26. marta, ali ove godine u  nešto drugačijem okruženju, u skladu sa epidemiološkom situacijom – u onlajn poslovnom  formatu putem platforme Impact Hub-a. Svi studenti koji žele da se usavrše, prošire svoju zonu  komfora i u potrazi su za praksom ili poslom, moći će da dožive projekat na najbolji mogući način iz  udbonosti svog doma. Kao i do sada, cilj projekta je da u okviru pet delova – sajam kompanija, takmičarski deo, Tvojih 15 minuta, Spreman za dan(e) i panel diskusija, studentima otvori vrata  buduće karijere i pripremi ih za nepredvidivo poslovno okruženje.  

Prvog dana projekta, 17. marta, studenti će kroz, sada već dobro poznati deo projekta, Spreman  za dan(e) moći da nauče kako da napišu CV i motivaciono pismo koji će se istaći među  konkurentskim. Ovaj uvodni deo projekta će omogućiti učesnicima da kroz interaktivne radionice  steknu samopouzdanje i potrebne veštine kako bi se istakli u moru kandidata, ali i pripremili za  ostale delove projekta. 
Takođe, studenti će na ovom delu projekta imati priliku da čuju korisne savete iz oblasti strateškog  konsaltinga i kako da primene koncepte studije slučaja u praksi. 

Istog dana studenti će imati priliku da prisustvuju i panel diskusiji, putem platforme Impact Hub-a,  na temu „Nova pravila igre – prilagodi se“. Život je pun nepredvidivih situacija poput ove koju  živimo već godinu dana, ali, kako to utiče na studente? Kako to utiče na proces selekcije za  praksu? Da li je sada lakše ili teže doći do prakse? A kako da se studenti tome prilagode i izvuku  najbolje iz situacije? Odgovor na ova i mnoga druga slična pitanja, učesnici će dobiti od naših  panelista.  

Deo projekta Tvojih 15 minuta će biti održan 25. marta. Intervju za posao većini kandidata prilikom  konkurisanja predstavlja veliku prepreku. U okviru ovog dela studenti će imati priliku da prođu kroz  sam intervju, ali i dobiju povratne informacije nakon njega, kako bi znali na koji način da poboljšaju  utisak kod poslodavca. 

Realizacija takmičarskog dela je ostavljena za 25. i 26. mart i biće održana takođe putem  platforme Impact Hub-a. Predstavlja eklektičan spoj teorije i prakse, jer će učesnici dobiti realan  problem sa kojim se kompanije suočavaju. Koncept takmičarskog dela, kao i do sad, čini rešavanje  zadate studije slučaja. Timovi koji budu imali najbolja rešenja, dobiće praksu koja će im pružiti  mogućnost da se oprobaju na realnim radnim mestima i da se bolje upoznaju sa poslovnim  sistemom kompanije. 

Najpoznatiji deo projekta je ostavljen za sam kraj. Sajam kompanija koji će se održati 25. i 26.  marta, pruža studentima informacije o svim mogućnostima koje imaju u pogledu praksi u  raznolikim kompanijama na našem tržištu. Veliki broj kompanija će biti tu da se, putem platforme  Impact Hub-a, predstavi i svoje iskustvo prenese na sve delegate. Između ostalog, studenti će  saznati i kako tačno izgledaju procesi selekcije za praksu, koje su to veštine koje se od njih očekuju  i praktično, kako do te prakse doći. 

Prijave za Spreman za dan(e) i panel diskusiju su otvorene od 7. do 14. marta, a za Tvojih 15  minuta i takmičarski deo od 13. do 18. marta. Prijave studenata za deo projekta sajam  kompanija nisu potrebne. 
O projektu se možete dodatno informisati na zvaničnom sajtu ssfon.rs, ali i putem Instagram profila  i Facebook stranice.Izvor: Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka