Youth NOW

Kako da samostalno napravite stikere za Viber i WhatsApp

Sve dominantniji oblik vizuelnog izražavanja na društvenim mrežama postaje sve zastupljeniji i na aplikacijama za razmenjivanje poruka. Skoro da nema osobe koja u svakodnevnom četovanju ne koristi smajlije, nalepnice ili gifove, kako bi na što lakši način prenela poruku bez nepotrebnog zamaranja prstiju.

Uz malo kreativnosti možete napraviti veoma interesantne i upečatljive stikere, umesto da koristite već gotove koje vam aplikacija nudi. Stikeri sa vašim likom će biti prepoznatljivi, bez obzira na to kome ih šaljete, a vrlo lako ćete moći da ih prilagodite sadržaju svojih poruka. Vizuelne mogućnosti stikera daju vam puno prostora za igranje, zabavu i mnogobrojna kreativna rešenja.

Viber stikere možete kreirati unutar same aplikacije, bez obzira na to da li koristite aplikaciju putem računara ili telefona. Ukoliko se odlučite da ih pravite na računaru, slike koje odaberete najlakše ćete izrezati u fotošopu. Koristeći alatku Quick Selection Tool odvojićete objekte od ostatka slike, a zatim ćete izabrati opciju da pozadina bude transparentna. Ukoliko nalepnice kreirate na telefonu, naredne procedure su iste kao i na računaru.

Pročitajte i: Kako iskoristiti znanje influensera za svoj biznis

Kada su nalepnice za WhatsApp u pitanju, prvo što treba da uradite je da instalirate aplikaciju Sticker Maker preko Play prodavnice.

Pročitajte i: 5 načina da 100 evra investirate u svoje znanje

Pripremila: Tamara Vejin

Izvori: www.viber.com, www.whatsapp.com

Exit mobile version