Youth NOW

Kako se zaista pridržavati treninga?

Napomena: pre treniranja pažljivo proučiti uputstvo. O kilaži, veličini trenerke kao i neželjenim reakcijama na trening, posavetujete se sa odrazom u ogledalu.

Društvene mreže proteklih nekoliko godina vrve stranicama koje propagiraju zdravu ishranu i fizičke aktivnosti kako bi se došlo do savršenog umnog i fizičkog sklada. Nakon pročitanih saveta, odslušanih motivacionih govora i odgledanih instrukcija obično sledi učlanjenje u obližnju teretanu ili na neki sport sa motivom o radikalnoj promeni života. Međutim, sa prvim upalama dok nam iz misli beži slika „savršenog tela“ posustajemo i kreću  muke na koje nas niko nije upozorio. Još je gore ukoliko nemamo ličnog trenera koji će nas „pogurati“. Tada se javlja mali unutrašnji gremlin uz saopštenje o našoj nesposobnosti. Tad pravimo zaista veliku dramu ni oko čega jer je pronađena uspavanka za „gremlina“:

  1. Da li mi je važnije šta odnosno cilj ili zašto želim da treniram?
  2. Da li imam vremena ili želim da napravim vreme?
  3. Da li vezujem emocije za ciljeve koje želim postići?
  4. Da li znam kako želim da postignem cilj?
  5. Da li živim u sadašnjosti, budućnost ili pak prošlosti?
  6. Da li obraćam pažnju na sitnice?
  7. Sam ili ne?

Zašto je bitno odgovoriti na ova pitanja? Moguće je da posustaješ i nedosledan si jer nisi naučio uspavanku i sad „gremlin“ rukovodi tobom.

Autor: Ljuba Brković
Exit mobile version