Youth NOW

ŠtaNamTeško konkurs – Prijavi se!

Ove jeseni i zime i ti možeš kroz program „Mladi su zakon“ da se sa svojim drugarima organizuješ i da uradiš nešto korisno u svom mestu – otvoren je prvi krug konkursa za finansiranje i podršku ideja mladih (od 15 do 30 godina) pod nazivom “Šta nam teško“, Кroz ovaj konkurs će se do kraja 2019. podržati 135 omladinskih volonterskih akcija širom Srbije u iznosu od 20.000 do 48.000 dinara po akciji, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara!


Кonkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.
Principi kojima se vodimo u podršci #ŠtaNamTeško omladinskih volonterskih akcija:

Ovo u prevodu znači da želimo da podržimo SVE mlade, koji žele da urade nešto korisno u svom mestu, za ljude iz svoje zajednice ili životnu sredinu. Ne morate da budete odlični đaci ili studenti, da imate prethodno iskustvo, da ste do sada već volontirali ili bili aktivni na bilo kakav način. Ovo je prilika i za one aktivne i pune inicijative, ali i za one stidljive, povučene, kojima treba podrška, kojima je ovo prvi put da nešto organizuju.
Teme vaših #ŠtaNamTeško akcija mogu biti zaista raznolike. Akcije mogu biti ekološke, edukativne, socijalne, tj. usmerene posebno ugroženim grupama ljudi, zatim renoviranje, kampanje, kulturni programi; Bitno je da vaša akcija ima smisla: bude realno ostvarljiva, rešava neki konkretan problem ili potrebu zajednice, tj. poboljšava život u vašem mestu, neprofitnog je karaktera, tj. ne koristi se za ličnu dobit.

Evo nekih ideja šta biste sve mogli da radite/promenite u svom okruženju, tj. lokalnoj zajednici:

Naša podrška nije samo finansijska, već želimo da vam pomognemo od samog početka i formiranja ideje do kraja njene realizacije.

Šta konkurs ne podržava?

Evo kako izgleda kalendar aktivnosti:

NAPOMENA: Zadržavamo pravo da kompletna sredstva ne dodelimo u prvom krugu konkursa, ukoliko ne dobijemo dovoljan broj kvalitetnih prijava, te ćemo u tom slučaju raspisati dodatne krugove konkursa.

I, za kraj, kako da se prijavite:

Кorak 1: Formirajte vaš tim i osmislite vašu #ŠtaNamTeško ideju
Кorak 2: kontaktirajte mentora zaduženog za vaš okrug da vam pomogne da razradite vašu ideju na najbolji način; ovaj korak nije obavezan ali vam može značiti; kontakt mentora, tj. mentorki možete naći u onlajn aplikaciji, izborom vašeg okruga iz padajućeg menija.
Кorak 3: Popunite onlajn prijavu na www.projekti.mladisuzakon.rs do 25. septembra 2019. u 23:59 časova (prijave nakon navedenog datuma/vremena Кomisija neće uzeti u obzir).

Exit mobile version