Youth NOW

Intervju sa Lukom Raco | Voleo bih da sam bezbrižan kao Rista

On je jedan od onih mladih glumaca kod kojih jedva čekamo da vidimo kako će se razvijati karijera. Publika sa malih ekrana ga veoma dobro poznaje zbog uloge Riste u “Sinđelićima”. Sa Lukom Racom smo popričali o prvom filmskom ostvarenju, manekenstvu, ali i o destinacijama koji bi najradije posetio. 

YN: U najnovijem filmskom ostvarenju “ Saga o 3 nevina muškarca” tumačiš ulogu Darka.  Reči poput “seks” i “nevinost” se često spominju u filmu – šta je ono po čemu se konkretno tvoja uloga razlikuje od pređašnjih ?

– Ovo je moje prvo filmsko iskustvo, tako da mi je bilo veoma interesantno zbog samog osećaja učestvovanja u novom projektu, a najviše zbog toga što je uloga Darka totalno različita od Riste koga igram već nekoliko godina. Uvek je sjajno izaći iz okvira sigurnosti i probati nesto novo i iskreno se nadam da će mi uloge biti što raznovrsnije i da ću se oprobati u različitim žanrovima.

YN: Kako je došlo do saradnje sa indijskim režiserom Shridharom za ovaj film?

– Pozvan sam na kasting, a nakon toga je započeta saradnja.

YN: Možeš li napraviti neku paralelu između naših i inostranih režisera?

– Postoji razlika u načinu rada, a do sada sam imao prilike da sarađujem sa oko deset domaćih reditelja i jednim inostranim. Smatram da svako od njih ima svoj pečat i način rada i da se ne dovodi u pitanje to odakle je ko, već jednostavno njihov način percepcije onoga što radimo.

YN: Pre nego što si ozbiljnije zaplovio u glumačke vode bavio si se manekenstvom. Da li danas stižeš da se aktivno baviš time ?

– To je moj prvi kontakt sa javnim poslom. Ukoliko mi vreme dozvoli, naravno, uvek se vraćam manekenstvu.

YN: Serija “Sinđelići” te je proslavila, a u martu kreće emitovanje nove sezone. Da li si se navikao na to da te ljudi svakodnevno prepoznaju ?

– Kao što narod kaže, čovek se na sve navikne , pa tako i na to. Svaka pažnja prija, samo treba ostati na zemlji.

YN: Koju Ristinu osobinu bi voleo da imaš?

– Bezbrižnost.

YN: Glumio si u nekoliko spotova. Da li možeš da podeliš sa nama omiljenu anegdotu sa snimanja ?

– Recimo, na snimanju spota sa Nedom Ukraden konj je bio jako nemiran, pa je bilo dosta poteškoća. Na kraju sam napokon uspeo da lepo prošetam sa njim.

YN: Na tvom Fejsbuk profilu stalno izbacuješ slike iz raznih zemalja. Koja su top 3 mesta na kojima si bio, a koje je sledeće na tvojoj listi želja ?

–  Top 3 mesta su Tajland/Bangkok , Danska/Kopehagen i Monako/Montekarlo , a destinacije koje su već u planu su Irska, Singapur i Kambodža.

YN: Za kraj – kako momci sa Dorćola muvaju devojke? 

– Ostavio bih to devojkama da same vide i procene.

 

Marija Tomić

Fotografije: Zoran Stevanović

Exit mobile version