Youth NOW

Dejvid Finčer dobija Cezar nagradu za životno delo

Cezar nagrada za životno delo biće dodeljena režiseru Dejvidu Finčeru od strane Francuske filmske akademije. Ceremonija uručivanja velike filmske nagrade održaće se 24. februara na 48. Cezar dodeli nagrada u Parizu.

“Finčer je jedan od retkih filmskih stvaralaca čija je cela filmografija postala kultna. Njegova ostvarenja su hipnotična, cerebralna, izvor inspiracije za nebrojene umetnike”, navodi Cezar Akademija u saopštenju za javnost.

Finčerov prvi film bio je film iz 1992. godine Osmi putnik, najskuplji film ikada koji je režirao debitant. Film je bio nominovan za Oskara u kategoriji specijalnih efekata. Ubrzo nakon toga snima filmove Sedam, Igra, Borilački klub, Čudesan život Bendzamina Batona.

Velikim filmskim uspesima i odličnim međunarodnim filmskim kritikama, Finčer zauzima mesto jednog od najpriznatijih režisera ikada.

Pročitati i: Preminula ikona mode Vivijen Vestvud

Počasna nagrada Cezar, kojom se odaje počast dostignućima u karijeri umetnika i filmskih stvaralaca, ranije je dodeljena glumcima poput Kejt Blanšet, Penelope Kruz, Roberta Redforda i Džordža Klunija.

Autorka: Marija Kojić

Izvor: imdb, variety.com

Foto izvor: imdb

Exit mobile version