Otvoren konkurs za Social Impact Award 2023

, AKTUELNO

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti društvenog preduzetništva – Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus. Konkurs je otvoren do 28. maja 2023. godine do 21:59h.Ove godine organizovaće se niz interaktivnih radionica i obezbedili kvalitetan panel mentora i eksperata iz relevantnih oblasti, koji će polaznike programa voditi kroz čitav proces pokretanja projekta.

Social Impact Award je program za podršku društvenog preduzetništva koji mladima uzrasta od 14 do 30 godina pomaže da naprave svoje prve korake ka izgradnji društvenog biznisa i razviju liderske veštine kroz realizaciju projekata usmerenih na postizanje pozitivne promene u zajednici.

Pročitati i: 5 stvari na koje treba obratiti pažnju pre nego odabereš studentski dom

Program se od 2009. godine realizovao u preko 15 zemalja i namenjen je mladima koji su spremni da svoja inovativna rešenja za društvene izazove sprovedu u projekte, kroz mentorski program i finansijsku podršku i tako preuzmu ulogu aktivnih građana.

Svi timovi i pojedinci koji se prijave do 28. maja prolaze proces selekcije i ocenjivanje stručnog žirija. Na osnovu glasova žirija 10 najboljih ideja ulazi u finale. Finalisti, odnosno finalistkinje, zatim prolaze kroz tromesečni period inkubacije (od jula do septembra) koji podrazumeva intenzivni rad na razvoju projekata sa dodeljenim mentorima i ekspertima kako bi se ta ideja pretvorila u održiv biznis.

Tri tima koja budu izabrana od strane stručnog žirija na kraju programa dobijaju dodatna tri meseca mentorske podrške, novčanu nagradu u iznosu od 1500 EUR i priliku da učestvuju na međunarodnoj konferenciji SIA Summit, koja se ove godine održava u Beogradu.

Projekti se mogu baviti sledećim temama: smanjenje siromaštva, zdravstvo, obrazovanje, životna sredina, energija, informacione i komunikacione tehnologije, ljudska prava, jednake mogućnosti, ali i drugim bliskim temama.

Ukoliko želiš da prijaviš svoju ideju, da se razvijaš, učiš, upoznaš nove ljude i zakoračiš ka promeni, to možeš učini klikom na link apply.socialimpactaward.net.

Program u Srbiji sprovodi organizacija Razlivalište od 2014. godine, a podržali su ga Erste Banka, Coca – Cola HBC Srbija, Masterbox, Tenderly, SAP, Attic42, ERSTE Fondacija i Univerzitet ekonomije i biznisa u Beču.

Sve informacije o programu nalaze se na sajtu serbia.socialimpactaward.net.

Autorka: Katarina Pejić

Izvor: https://razlivaliste.org/

Foto izvor: https://razlivaliste.org/