Verbatoria: koje talente skrivamo?

, AKTUELNO

Da li ste otkrili sve svoje talente? Da li ste iskoristili svoj potpuni potencijal? Da li postoji nešto što nikad niste saznali o sebi? Ako ste se nekad zapitali ova pitanja ili slična, mi ćemo vam danas pružiti rešenje. To je Verbatoria, centar za analiziranje talenata dece i odraslih.

Postavlja se evidentno pitanja, a to je: Da li je moguće da se talenat meri? Govorili su nam uvek talenat je 1%, a rad 99%, a sada možemo da ga izmerimo… Zvuči futuristički.

Verabotria na globalnom nivou postoji oko 9 godina, a u Srbiji relativno skoro, od novembra 2021. godine. Za sada je dostupna u Novom Sadu i Beogradu. Tokom brzih testova se meri moždana aktivnost i procenjuje se veštine ljudi i dece iz više različitih oblasti (matematika, muzika, kreativnost, jezik, sport, samosvet i empatija). Testiranje se obavlja neposredno uz pomoć tehnologije, a za sama pitanja ne postoji tačan odgovor već je fokus na načinu razmišljanja.

Ako ste zamislili komplikovane procedure i gomilu uređaja kao na SciFi filmovima, prevarili ste se. Sve je prilično jednostavno i dešava se u samo 3 koraka: merenje, analiza i izveštavanje odnosno dobijanje izveštaja.

Verbatoria nudi ispitivanja koja mogu pomoći deci, tinejdžerima, ali i odraslim osobama. Roditeljima mališana od 4-7 godina može olakšati rani razvoja dece i ukazati na koeficijente talenata, procenu veštine, ematije i samopoštovanja. Deci od 8-10 godina se pomaže oko fokusiranja na određene školske predmete, a deci od 11-14 godina se definiše 11 ključnih veština i društevni stav tj. da li je dete individualista ili timski igrač.

Tinejdžerima od 15-17 godina se mogu pružiti na osnovu testiranja smernice za upis u srednju školu i odabir pravog poziva. Istraživanja pokazuju da čak 60 posto osoba razmišlja o drugom poslu, a ovaj inovativni način spoznavanja svojih mogućnosti može da olakša mladima i smanji ove statistike.

Pročitati i: Kako nas radi senzacionalizam?

Na kraju dolazimo do odraslih. Verbatoria može pomoći da se odrede sklonosti i kako im se prilagodi. Naime, utvrđivanje talenata olakšava pronalazak odgovarajućeg posla i aktivnosti koje će osobu da dovedu do zadovoljstva i uspeha. Uz to, može pomoći i u pronalaženju pravog hobija.

Nadamo se da će vam Verbatoria pomoći da otkrijete sve što niste o sebi i da će ukloniti sumnju u to da vredite, da ste sposobni i da ukoliko se još niste pronašli u određenom pozivu, to učinite što pre.

Autorka: Sara Nikolić

Izvor: verbatoria.rs

Foto izvor: franchising.rs/fransiza/136/verbatoria