FEST 51: “Troje” na FEST

, AKTUELNO

Pored mnogih inostranih, ali i filmova iz regiona, na festu je premijerno predstavljen novi domaći film Petra Pašića “Troje”.

Priča filma “Troje” prati junake Ivana i Veru, mladi bračni par, oboje uspešne u svom poslu, koji žive u luksuznoj vili, sa ćerkama Petrom i Vanjom. Aleksandar je njihov najbolji prijatelj – arhitekta, kao i Verin kolega sa posla, koji redovno provodi vreme sa njima.

Ivan i Aleksandar su prijatelji iz detinjstva, često izlaze po noćnim klubovima gde Ivan na neki način vodi dvostruki život. Sve će se promeniti jednog dana kada iznenađujući predlog koji Aleksandar iznese Ivanu ne napravi haos u njihovim životima, a tiče se mogućeg ljubavnog trougla.

Glavnu ulogu tumači Igor Đorđević, poznat po svojim rolama u serijama “Koreni” i “Meso”. Uz njega igraju – Marina Ćosić, Damjan Kecojević, Ana Radanović, Natalija Radanović, Danica Radulović, Dejan Tončić, Milica Vrzić, Mladen Lero, Jovana Mladenović.

Na konferenciji za štampu, režiser Petar Pašić, poznat po filmu “A3 -Rokenrol uzvraća udarac” je izjavio kako je ovo tema o kojoj je odavno razmišljao:

,,Mene je oduvek interesovao taj svet odnosa gde spoljašnjost deluje kao da je sve fino, dobro i lepo, a zapravo unutra se odvija neki mračniji deo, sakriven iza te fasade. Kada smo gledali kako to da prikažemo na platnu, ova priča je sama od sebe nastajala, iz nekih životnih situacija koje sam video i znao, iz moje okoline. Onda smo sklapali tu priču koja čini rezultat onoga što smo upravo i hteli da pokažemo’’.

Marina Ćosić, glavna glumica i protagonista filma, dala je svoje viđenje filma, kao o poziciju njenog lika kao “žrtve”:

,,Jesu tabu teme – slobodna ljubav, seks, fetiši, ali opet, zavisi kako se gleda. Moj lik ne bi pristajao na nešto što ne želi, sigurno nije ucenjena ili slično, već ona čini to što čini u filmu, jer želi da ispuni želju svom mužu. Ako gledamo sa jedne strane ko je krivac, to možda jeste Ivan, ali po meni, niko nije kriv, niko ih ne tera da rade bilo šta, sve je to njihov izbor’’.

Pročitati i: Fest 51: Senke Karavađa – priča o umetnosti i buntovništvu

Film je sniman u produkciji Pink Medije, a možemo ga očekivati na platformi APOLLON, nakon bioskopskih projekcija. Ovo je ujedno treći film ove produkcije koji će biti bioskopski prikazan (posle filmova “Porno Film” i “Džem od kavijara”).

Autorka: Teodora Škobo

Foto izvor: fest.rs