Otvaranje izložbe „Ljubavi velikana – od inspiracije do destrukcije“

, AKTUELNO, KULTURA

U UK Parobrod, 14. februara otvorena izložba „Ljubavi velikana – od inspiracije do destrukcije“ autorki Vuke Jeremić i Dragane Mihailović, koja će trajati do 6. marta.

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković” predstaviće izložbu o velikim ljubavima znamenitih stranih književnika i filozofa poput Petrarke, Getea, Kanta, Puškina, Bodlera, Dostojevskog, Ničea, Jesenjina, Oskara Vajlda, Sartra, Bukovskog, kao i naših istaknutih književnika i filozofa, kao što su Branko Radičević, Miloš Crnjanski, Branko Miljković, Isidora Sekulić, Jovan Dučić, Aleksa Šantić.

Pročitati i: Modni časopisi u Srbiji početkom XX veka

– Izložba je namenjena najširoj javnosti, ali pre svega mladima, koji su usvojili proslavu Dana zaljubljenih 14. februara, praznika koji je ovoj ciljnoj grupi najatraktivniji i najbliži njihovom uzrastu i senzibilitetu. Svrha programa jeste da se poveže obeležavanje Dana zaljubljenih i sličnih manifestacija sa vrhunskim dometima u svetu nauke, književnosti i umetnosti.

Poseban cilj jeste da se pre svega mladi, a i ostala publika, u vremenima u kojima su često izbombardovani jeftinim i banalnim sadržajima, koji negativno utiču na njihov ukus i izbor prioriteta, usmeri na prave, neupitne i vekovima priznate vrednosti – za list „Politika“ istakla je autorka Vuka Jeremić.

Autorka: Marija Kojić

Izvor: Politika, UK Parobrod

Foto izvor: UK Parobrod