“Idiot” i “Ne igraj na Engleze” premijerno u Beogradskom dramskom pozorištu

, AKTUELNO, KULTURA

Beogradsko dramsko pozorište od ovog februara će moći da se pohvali sa dve predstave dodate na njihov izvanredni repertoar – ,,Idiot’’ i ,,Ne igraj na Engleze’’.

,,Idiot’’, baziran po romanu Fjodora Dostojevskog, a u režiji Ivice Buljana premijerno će biti prikazan 20. februara na Velikoj sceni pozorišta. Za one koji nisu čitali roman, radnja prati kneza Miškina, opisanog kao “idealno dobrog čoveka današnjeg doba, koji jeste uistinu idiot” zbog toga što, u ovo idiotsko vreme, ne može da ne bude iskren i dobar.

Glumačku postavu sačinjavaju: Aleksandar Jovanović, Bojana Stojković, Vesna Čipčić, Iva Ilinčić, Jana Milosavljević, Luka Grbić, Milan Zarić, Milan Kolak, Miloš Petrović Trojpec, Miodrag Krstović, Mirjana Karanović, Nedim Nezirović, Nikola Malbaša, Tamara Aleksić.

Pročitati i: „Majstor i Margarita“ i „Korsar“ u Narodnom pozorištu na ovogodišnjem repertoaru

Druga premijera nije istinska premijera, već više novo ruho već afirmisane predstave ovog poznatog pozorišta. “Ne igraj na Engleze” je debitovalo još 2007. godine. Originalnu postavu činili su Daniel Sič, Ivan Tomić, kao i prerano preminuli glumac Marko Živić.

U režiji Staše Koprivice, od 24. februara moći ćemo da vidimo novu postavu i novo vreme u koje su naši likovi stavljeni, sa jednostavnom premisom – tri ortaka se klade na istu utakmicu, sva trojica različito, svakom zavisi život od rezultata.

Ovu tročlanu postavu čine: Aleksandar Radojičić, Andrija Kuzmanović i Marko Gvero.

O više termina i kupovini karata, kao i o drugim predstavama koje BDP nudi možete pronaći na njihovoj oficijalnoj stranici bdp.rs.

Autorka: Teodora Skobo

Izvor/ foto izvor: bdp.rs