Nagrada Razzies na stubu srama

, AKTUELNO, KULTURA

Popularna nagrada Razzies već dugi niz godina uveseljava ljubitelje filma sa svojim inovativnim konceptom – nagrade za najgore ostvarenje u filmskoj industriji.

Od Hali Beri do Ben Afleka, mnoge zvezde bile su nagrađivane ovom duhovitom nagradom, koja je trenutno u centru pažnje zbog jednog diskutabilnog izbora – nominacije dvanaestogodišnjakinje za najgoru glumicu.

Mlada glumica Rajan Kiera Armstrong, koja je prethodno glumila u filmu “Crna Udovica”, nominovana je najgoru glumicu u filmu “Potpaljivačica” što je prouzrokovalo negativnu reakciju publike i filmskih kritičara.

Nakon što su ih nazvali bezosećajnim i nerazumnom, čelnici Razzies-a su povukli nominaciju, ali pitanje ostaje – Da li je u redu nominovati dete od svega 11 godina?

Naravno, ovo nije prvi put da se nominuje dete za najgoreg glumca, u prošlosti tu “čast” je imao Džek Lojd za ulogu u prvoj epizodi Zvezdanih staza.

Pročitati i: Exit 2023: sve što do sada znamo

U vremenu u kome trenutno živimo, gde je popularna “cancel” kultura, gde se proveravaju sve minorne greške i gde se poznate ličnosti imaju odgovornost za mnoge stvari rečene u prošlosti (pa makar i u šali), nameće se pitanje kako su smatrali ovaj potez pametnom odlukom.

Šta vi mislite?

Autorka: Teodora Skobo

Izvor: https://www.youtube.com/watch?v=fVwXYNaiaOY&t=1s;Ryan Kiera Armstrong | American Horror Story Wiki | Fandom

Foto izvor: edition.cnn.com