KST – bašta ponovo otvorena

, AKTUELNO, KULTURA

Beograd, grad kome čitava Evropa zavidi na noćnom životu, po ko zna koji put ulazi u još jednu sezonu letnjih provoda. Simbolično, jedno od najstarijih i najpoznatijih mesta za mlade otvoriće sezonu provoda na otvorenom.

Beograd, poznat kao grad sa najboljim noćnim životom, pun je kultnih mesta namenjenih mladima, a jedno od njih jeste čuveni Klub studenata tehnike.

Započevši svoje postojanje 1952. godine, Klub studenata Arhitektonskog, Građevinskog i Elektrotehničkog fakulteta nastaje kao klub u kome se uglavnom igrao šah, ali ubrzo KST prerasta u kultno koncertno mesto „alternativne“ scene u Srbiji. Osamdesetih godina se pretvara u diskoteku i postaje glavno stecište studenata Beogradskoh univerziteta.

Danas, Klub studenata tehnike ima svoj kafić koji radi preko dana, dok su tematske večeri na repertoaru od srede do nedelje.

Čitati i: 4 instagram profila koje treba posetiti u slobodno vreme

Pored autentičnih maskembala koji su jesenja tradicija, u proleće KST otvara svoju baštu u kojoj se tokom leta održavaju koncerti kao i različite tematske večeri uz proverene i dugogodišnje KST DJ-eve.

Ove godine, nakon 67 godina postojanja, KST svoju baštu otvara 20. maja uz koncert grupe Negativ. Otvaranje kreće u 22h, a osim grupe Negativ nastupaće i tradicionalni KST hor, kao i bendovi Iskaz i Lagana sreda.

Za najbrže članove Kluba cena karte je 700 dinara. Karte u pretprodaji po ceni od 900 din. Na dan koncerta, ukoliko ih ostane, biće 1100 din.

Karte možete kupiti u KST-u, bul. kralja Aleksandra 73, zgrada Tehničkih fakulteta.

Autor: Katarina Pejić

Izvor: https://www.instagram.com/p/Cckuc6sMdNr/; https://www.kst.org.rs/dogadjaji/otvaranje-kst-baste/

Foto izvor: https://www.kst.org.rs/dogadjaji/otvaranje-kst-baste/