Dubai Expo: Jelena Gavrilović kao predstavnica Srbije

, AKTUELNO, KULTURA

Dubai je ove godine domaćin jedne od najvećih izložbi pod nazivom “Dubai Expo”. Izložba je zvanično otvorena  1. oktobra 2021. godine i trajaće sve do 31. marta 2022. godine.  Inicijalno je bila zakazana za 2020. godinu, ali epidemiološka situacija je omela očekivano održavanje. Ova velelepna izložba je verovatno nešto najinteresantnije čemu čovek fizički može prisustvovati kada su u pitanju inovacije, kreativnost, građevine, boje i estetike.

Izložba broji rekordne 192 zemlje, a svaka zemlja ima svoj kutak, odnosno ili kako ih oni formalno nazivaju, paviljon u kojoj ima priliku da prikaže ono što će najbolje i najkreativnije opisati njihovu zemlju. To mogu raditi kroz slike, skulpture, video zapise, svetlosne igre. Naravno, među svim tim zemljama nalazi se i Srbija koja nas može prikazati na najaktuelniji način.

Naime, ove godine, naša glumica Jelena Gavrilović, održaće ekskluzivni koncert u okviru paviljona Srbije 15. februara 2022. godine. U toj prilci sa njo će biti tekstopisac, kompozitorka i muzička producentkinja Aleksandra Milutinović. Koncert će se održati u okviru proslave Dana državnosti Republike Srbije.

Cela zamisao jeste da se održi lagani akustični koncert, a numere koje će njih dve izvoditi su pesme iz domaćih filmova, kako starijih tako i novijih, ali i nekih pomalo zaboravljenih pesama.

Izvor: Vesti online

Foto izvor: Google images

Autorka: Sofija Dragićević