Modne marke koje moraš da znaš

, LIFESTYLE

Većina luksuznih brendova ima dugu tradiciju koja traje decenijama. Novi i kreativni dizajneri i direktori uspevaju da budu u korak sa vremenom i prolagodjavaju se urbanoj kulturi zadržavajući svoju autentničnost i jedinstvenost. Pored brendova kao što su Louis Vuitton,Gucci,Prada,Chanel i drugi koji su svima dobro poznati, danas ćemo vas podsetiti još nekih brendova na koje ste možda zaboravili.

1. Prvi na našoj listi je Salvatore Feragamo. Osnivač Salvator je osnovao svoju firmu u Firenci davne 1927. godine, sa željom da svoj brend transformiše u modnu kuću. Posle smrti 1960. godine, svojoj porodici ostavlja svoj legat u nadi da će nastaviti tamo gde je on stao. Trenutni direktor Feragama je Ferućio Feragamo. Danas Feragamo je jedan od poznatijih modnih marki za cipele koje su napravljene od najbolje kože i ostalih jedinstvenih materijala.

2. Druga modna marka, poprilično poznata kod muškaraca, je Berluti. Osnivač je Alesandro Berluti koji je svoju firmu otvorio u Parizu 1895. godine. Danas Berluti pripada LVMH francuskoj korporaciji, a direktor Berlutija je Antoan Arno. Modna kuća Berluti je napravila svoju specijalnu i jedinstvenu kožu za proizvodnju tašni,kajševa,cipela.. Takodje postoji i mekanija koža za upotrebu, koja može biti različitih boja i personalizovana.

3. Treći brend je Stella McCartney, koji je osnovala Stella McCartney 2001. godine u Londonu. Ovo je jedan od prvih brendova koji ne koristi kožu, krzno i perije u svojim kreacijama. Brend čvrsto veruje u čuvanje planete i brizi o životinjama. Svojim kreacijama daje jedinstven, urbani izgled. Precizno krojeni komadi pruzaju nežnost i opušteni sportski izgled.

4. Na četvrtom mestu je Ermenegildo Zegna, čiji je osnivač Ermenegildo Zegna koji je svoju modnu kuću otvorio 1910. godine u Triveru u Italiji. Danas sedište firme nalazi se u Milanu. Ovaj brend je jedan od najvećih muških brendova sa svojim jedinstvenim i jednostvanim dizajnom. I takodje jedan od najvećih proizvodjača i distributera materijala.

Models present creations as part of the Ermenegildo Zegna Fall/Winter 2010/11 Men’s collection during Milan Fashion Week January 16, 2010.

5. Na petom mestu se nalazi luksuzna marka Loewe. Osnivač ove marke je Enrique Loewe Roessberg koja je nastala 1846. godine u Madridu u Španiji. Izvršni direktor je Pascale Lepoivre. Marka je specijalizovana u prodaji kožnih tašni i torbi koje nosi i  Španska kraljevska porodica. Najveći hit ovog brenda je „Puzzle bag“ koji je bio najveći trend 2015. godine, koje su nosile najveće svedske zvezde.

Svaka modna marka je tu da nam pomogne da budemo u korak sa trendovima. Moda sama po sebi je promenljiva i ko je voli pratiće svaku njenu promenu.

Foto izvor: Google image

Pripremila: Elena Vujčić