5 HUMORISTIČKIH SERIJA

, LIFESTYLE

U danima kada ste tužni, ove serije su uvek tu da vas oraspolože. Ako nemate mnogo vremena, kratke epizode od 20 minuta su savršene da malo predahnete i odmorite mozak. Uz ove serije smeh vam je zagarantovan!

1. FRIENDS

 “ Prijatelji” prava serija za opuštanje, ali isto tako ističe važnost prijateljstva. Junaci serije su Rejčel, Ros, Monika, Čendler, Fibi i Džoi. Nakon što je pobegla sa svog venčanja Rejčel utehu traži kod svoje drugarice iz srednje škole, Monike. Upoznavanjem sa ostalima Rejčel ubrzo postaje deo grupe prijatelja. Nakon toga nailaze usponi i padovi koje pratimo kroz 10 sezona. Ali ono što je uvek u centru jeste njihovo prijateljstvo.

2. THE BIG BANG THEORY

Ili “Štreberi” kako su ih preveli. Prati živote fizičara Šeldona i Leonarda, koji se useljavaju u stan preko puta Peni, konobarice i glumice u pokušaju. Pored dva “štrebera” koji žive preko puta nje Peni takođe upoznaje i njihove prijatelje,  Hauarda inženjera i  Kutrapalija, astrofizičara. Ubrzo i Peni postaje deo ekipe. Serija ima 12 sezona, u kojima od početka gledamo Šeldonov problem sa socijalizacijom. Pratimo Kutrapalija koji ne može da priča sa ženama osim ukoliko nije pijan kao i Hauarda koji se previše nabacuje ženama. I naravno Leonarda koji se zaljubljuje u Peni. Napredak likova kroz sezone je evidentan. Serija je dobila i svoj nastavak koji je fokusiran na Šeldona i njegov život kada je bio dete.

3. MODERN FAMILY

 Serija sa razlogom nosi naziv “Moderna porodica”, u seriji imamo priliku da upoznamo gej par koji usvaja dete, njihovog oca koji ženi dosta mlađu ženu iz ljubavi. Takođe i neplaniranu trudnoću. Fil i Kler Danfi koji pored toga što imaju troje dece pokušavaju da ostanu mladi i puni života. Kroz komične situacije prikazani su problemi jedne mnogobrojne porodice koja se trudi da funkcioniše što bolje bez obzira na njihove različitosti. Serija je koncipirana kao dokumentarac o ovoj svestranoj porodici.

4. THE OFFICE

Odnosno “Kancelarija”, radnja prati svakodnevicu zaposlenih u jednom od ogranaka izmišljene kompanije Dander Miflin za prodaju papira. Glavni lik u seriji je Majkl Skot, regionalni menadžer ogranka kompanije u Skrantonu. Serija je napravljena u vidu dokumentarca gde pored Majkla pratimo i njegove zaposlene. Imamo priliku da vidimo čudne situacije i šale koje Majkl, koji za sebe smatra da je najbolji šef na svetu, stvara. Niko nije ostao imun na ljubav Dzima i Pem, ali ni na Dvajta Šruta i njegov pogled na svet. Ono što je zanimljivo jeste da je dosta epizoda napisano i režirano od strane članova glumačke postave.

5. NEW GIRL

Nakon lošeg raskida, Džes, junakinja serije “Nova devojka” useljava se u stan sa tri slobodna muškarca. Njeno ponašanje im nije baš uvek razumljivo, ali većinu vremena je podržavaju. Prikazani su nam oni likovi koji su u profesionalnom smislu ispunjeni, ali i oni koji kao što je Nik, jedan od Džesinih cimera, imaju problema sa pronalaskom posla. Vidimo razne probleme u koje upadaju kao i neprijatne situacije koje junaci donose kroz dramu i komediju.

To je bilo  pet predloga, ukoliko neku od ovih serija niste odgledali kada budete imali vremena bacite pogled, opustićete se uz kratke epizode ispunjene komedijom i nećete se pokajati.

Izvor: Wikipedia.org

Foto izvor: pinterest.com

Pripremiola: Sanja Mitrović