Premijera filma “Leto kada sam naučila da letim”

, AKTUELNO, KULTURA

Reditelj kultnih domaćih filmova “Munje” ,”Kad porastem biću kengur” I “Tri palme za dve bitange i ribicu” Radivoje Raša Andrić, posle niza godina režirao je film po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, “Leto kada sam naučila da letim”. Duhoviti porodicni film premijerno ce biti prikazan 16. februara u Kombank dvorani, a od 17. februara bice na redovnom repertoaru.

Radnja filma prati tinejdzerku Sofiju, čiju ulogu tumači mlada glumica Klara Hrvanović, koja odlazi na letovanje s dve blesave babe.  Na prvi pogled odlazak na jadransko ostrvo  njoj  izgleda kao pakao, ali vremenom shvata da je ovo najbolje leto u njenom životu. Neverovatne avanture, prvi poljubac, nova poznanstva I uživanje na Hvaru pretvaraju to leto u nezaboravnu avanturu.

Pročitaj i: TOP 5 BIOGRAFSKIH FILMOVA

Ekipu su upotpunili tinejdzeri iz Splita I Beograda, a zapažene uloge koje pobuđuju emocije su Žarko Lausević, Olga Odanović I Snježana Sinovčić. Ljubica Luković napisala je scenario, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije Dušan Joksimović, montažer Dejan Urosević, kompozitor Vasil Hadzimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, scenograf Tajana Canić Stanković i kostimograf Momirka Bilović

Pripremila: Sofija Stanković