„Nečista krv“ od 17. januara na Netflix-u

, AKTUELNO, KULTURA

Nakon velikog uspeha pred domaćom i regionalnom publikom film „Nečista krv – Greh predaka“ („Bad Blood“), u režiji Milutina Petrovića i produkciji This and That Productions, nastavlja svoj život na popularnoj platformi za filmove i serije Netflix. Ovo filmsko ostvarenje, po adaptiranom scenariju Voje Nanovića, a bazirano na delima Bore Stankovića, prvi je film na srpskom jeziku koji je otkupio Netflix. Film će biti dostupan na teritoriji centralne i istočne Evrope, kao i Turske, u naredne dve godine na ovoj platformi.

„Ugovor koji smo potpisali (This and That Productions i NETFLIX), zahvaljujući našim partnerima kompaniji Videomite, o emitovanju prvog domaćeg filma na srpskom jeziku na ovoj popularnoj platformi, predstavlja svojevrsno priznanje srpskoj filmskoj produkciji, a ujedno dokazuje da kvalitetna ostvarenja imaju svoju publiku bez obzira na granice“, izjavila je Snežana van Hauvelingen ispred This and That Productions i dodala: „sigurna sam da smo na ovaj način otvorili vrata i drugim domaćim filmovima i serijama koje traže svoje mesto i publiku na platformama poput NETFLIX-a.“

Kompanije Mascom i Tin Drum Music sa velikim oduševljenjem su započele saradnju sa This and That Productions na realizaciji albuma sa pesmama iz filma i pesmama koje su inspirisane muzikom iz filma „Nečista krv – Greh predaka“ („Bad Blood“). Autor originalne muzike je jedan od najtalentovanijih savremenih kompozitora Aleksandar Ranđelović. Njegove živopisne kompozicije su osavremenjene i biće deo budućeg albuma sa pesmama inspirisanim originalnom muzikom iz ovog filmskog ostvarenja.


Na dan premijere filma na Netflixu, izdavačka kuća Mascom objaviće prvu pesmu pod nazivom „Dude“, u jedinstvenoj izvedbi Marka Louisa: „Zadovoljstvo mi je što sam deo ovog fenomenalnog projekta, albuma sa pesmama koje su inspirisane muzikom iz filma „Bad Blood / Nečista krv“. Prva u nizu je pesma „Dude“ i verujem da će vam se dopasti“, kratko je izjavio Marko Louis tokom snimanja prvih kadrova za video spot koji će pratiti pomenutu pesmu.


Muziku i aranžman potpisuju zajedno Aleksandar Ranđelović i Marko Louis inspirisani tradicionalnom pesmom “Dude mori, dude”, a tekst refrena je napisala Maja Radivojević.

Film „Nečista krv – Greh predaka“ u bioskopima je pogledalo više od 100,000 ljudi, a ovenčan je i mnogim filmskim priznanjima – najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, prva nagrada na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu pripala je ekipi filma, specijalna nagrada za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljena je Feđi Štukanu za ulogu Kolja u filmu „Nečista krv – Greh predaka“ na 56. Filmskom susretu u Nišu.


Kompanije Mascom i Tin Drum Music su počastvovane što zajedno sa produkcijom This and That Productions ispisuju novo poglavlje u istoriji srpske kinematografije i muzičkog izdavaštva.


Izvor: This And That Production Srbija