Neguj dete u sebi

, LIFESTYLE

Koliko je lepo biti dete! Imala sam priliku da idem na vašar ovog vikenda, da se vozim autićima, uživam i shvatim kako mi je sve to strašno nedostajalo.

Kada smo bili mali često smo se igrali kako smo veliki, kako imamo 25 godina i idemo na posao. Što sam starija, sve se više kajem što sam želela da porastem. Međutim, isto tako sam zahvalna što sam odrastala u vreme kada smo po ceo dan bili napolju i igrali se od jutra do mraka.

Zamišljala sam sebe kako idem na fakultet ili posao i sa nestrpljenjem čekala da porastem ne znajući šta me čeka. Tada sam mislila kako je imati 20 godina mnogo, kako imam porodicu, kad se osvrnem na to kako sam tada razmišljala i vidim poziciju u kojoj se nalazim trenutno, to su nebo i zemlja. U poslednje vreme često čujem kako se neka moja drugarica udala, rodila dete i zapitam se da li je tako trebalo da bude i sa mnom. Mislim da svako ima svoj cilj i da za sve postoji određeno vreme – nismo svi spremni za određene uloge koje nam život nameće.

Negujte dete u sebi kad god imate priliku za to, i ne mislite da bilo gde kasnite, sve dođe u svoje vreme.Autor: Sanja Mitrović
Foto: pearmama. com