Suočavanje sa neviđenom pomoći…

, LIFESTYLE

Dragi čitaoci portala YouthNow, biću nešto kraći nego inače jer tema o kojoj ću pisati nije svakidašnja – takva je da ne mogu o njoj da pišem do sutra. Ona se odnosi na moje nikad rešive master studije. Došao sam do stadijuma u kom nikako nisam mogao da rešim problem koji se tiče mog stručno-istraživačkog i master rada, a to je kodovna implementacija dizajna sajta za mobilne uređaje, čija je skica izrađena u Fotošopu.

Mučih se duže vreme i nikako da odgonetnem rešenje. Probam sa ovim div tagovima, sa onim div tagovima, ali – ne uspevam da dobijem željeni i očekivani izgled za sajt. Majka me je zamolila da sam rešim problem, i trudio sam se da je ispoštujem maksimalno, ali – toliko je bilo neuspeha da sam odlučio da potražim pomoć lika koji se isto bavi programerskim poslovima. Pošto ništa u današnje vreme nije besplatno, moraću da mu platim 50 evra da mi uradi nešto sa čime se do tada nikad nisam susretao.

Meni ništa ne pada teško, ali mojoj majci pada jer joj je dosadilo da čeka decembar da završim master. Decembar nikako ne spominjem slučajno, već zato što je tako moj mentor Predrag Pecev rekao, napomenuvši da nikako neću moći da izbegnem upis apsolventskog staža pre 1. novembra. Profesoru neću reći da sam imao pomoć, reći ću da sam sve sâm uradio – nijedan profesor ne voli da pretpostavlja da li sam ga varao ili ne, niti da to priznaje. Tome me je najviše naučilo iskustvo zbog toga što i drugima pomažem u pisanju seminarskih i diplomskih radova.

Držite mi palčeve da rešim sve do decembra, šta drugo da vam kažem!

Autor: Đorđe Vesković
Izvor naslovne fotografije: pixabay.com