PRVA GODINA IERVOLINO STUDIOS-A U ZNAKU DUGOOČEKIVANOG ANIMIRANOG SERIJALA KREIRANOG U SRBIJI

, AKTUELNO, KULTURA

Da li ste znali da će na najvećim striming platformama širom sveta uskoro biti dostupna za gledanje prva sezona prvog animiranog serijala kreiranog u Srbiji za samo godinu dana? Tačnije, 54 epizode najkvalitetnijeg sadržaja za decu i sve ljubitelje animacije, na kojima je iz Iervolino Studios-a (IES) u Beogradu i Novom Sadu radilo više od stotinu trenutno zaposlenih umetnika i kreativnih stručnjaka, a čiju produkciju potpisuje partnerska produkcijska kuća Archangel Digital Studios.

Pre samo malo više od godinu dana, u ovakvu vest bilo je teško poverovati, sve dok prošle godine nije otvoren Iervolino Studios, u vlasništvu Iervolino and Lady Bacardi Entertainment Grupe, a uz podršku strateškog partnera Archangel Digital Studios. U pitanju je prvi studio za produkciju animiranih sadržaja ovog tipa u Srbiji, koji je sada i najveći u regionu. U avgustu prošle godine, otvaranju prvog ogranka u Novom Sadu prisustvovali su osnivač ILBE Grupe i Iervolino Studios-a, proslavljeni holivudski producent Andrea Iervolino, njegov strateški partner Miloš Biković i prvih 30 zaposlenih. Takođe, Republika Srbija i Ministarstvo kulture i informisanja bili su od ključne važnosti za podsticanje rada na razvoju ove grane filmske industrije u Srbiji, kao i za promovisanje domaće kulture i umetnosti na međunarodnom nivou.

„Kada sada pomislim na prošli avgust i otvaranje studija, deluje mi kao da je od tada prošla čitava večnost, budući da smo postigli toliko toga u međuvremenu. I tu ne mislim samo na dugoočekivani animirani serijal sa superherojima, o kojem ćemo vrlo uskoro moći da kažemo i nešto više, već i na sve internacionalne projekte matične kuće na kojima su učestvovali umetnici iz Srbije – od Pafina sa Džonijem Depom, do revolucionarnog projekta Space 11. Zaista verujemo da je pred ovdašnjim talentovanim ljudima svetla budućnost kada je u pitanju industrija filma i animacije i naša vrata će za njih uvek biti otvorena”, rekao je Andrea Iervolino, direktor i osnivač Iervolino Studios-a i njegove matične kompanije Iervolino and Lady Bacardi Entertainment (ILBE).

Ubrzo nakon otvaranja unikatno dizajniranog studija u Novom Sadu opremljenog najsavremenijom tehnologojiom, Iervolino Studios proširio je svoje poslovanje počevši sa radom i u studiju u Beogradu, uključujući i čitav jedan sektor namenjen postprodukciji i vizuelnim efektima (VFX) koji je u procesu razvoja. Pored stalno zaposlenih umetnika i kreativnih stručnjaka iz IES studija, na prvom zajedničkom projektu učestvovali su i reditelji i kompozitori, kao i kreativni saradnici iz Srbije, angažovani od strane produkcijske kuće Archangel Digital Studios.

„To što smo stavili u produkciju prve 54 epizode ovog dugoočekivanog serijala ogroman je uspeh za lokalne umetnike, jer smo zajedničkim snagama uspeli da animiranu industriju pokrenemo, sistematizujemo i samim tim privučemo ljude iz celog sveta da dođu u Srbiju i rade na nekim novim, budućim projektima. Nadam se da će toga biti i više i da ćemo samo nastaviti da rastemo i stvaramo”, izjavio je ovim povodom Miloš Biković, naš proslavljeni glumac i osnivač produkcijske kuće Archangel Digital Studios.

Iervolino Studios trenutno zapošljava i u potrazi je za novim talentima iz oblasti filma, vizuelnih i primenjenih umetnosti, marketinga i komunikacija, za rad u studijima u Beogradu i Novom Sadu. Planirano je zapošljavanje 600 umetnika i stručnjaka do 2025. godine, proširenje kapaciteta i portfolija, kao i nastavak ulaganja u razvoj animacije u Srbiji. Uz društveno odgovorno poslovanje namenjena je podrška projektima iz oblasti animacije i filma, kroz saradnju sa lokalnom i italijanskom akademskom zajednicom.

Sve informacije o novootvorenim pozicijama, kao i uputstvo za prijavu možete naći na linku https://iervolinostudios.com/ kao i na Instagram, Facebook i LinkedIn profilima Iervolino Studios.
Izvor: newmediateam.rs