Red Hot Chili Peppers uzvraća udarac

, AKTUELNO

Crvena ljuta papričica, kako glasi prevod naziva četvoročlanog sastava, rešila je da obraduje sve fanove. Naime, na svojoj zvaničnoj Instagram stranici, članovi benda su objavili duhovit video (https://www.instagram.com/tv/CUNPCaLFV9G/?utm_medium=copy_link), koji predstavlja parodiju na TV dnevnik i vremensku prognozu. U videu se pojavljuju svi članovi benda. U ulozi voditelja su pevač benda Entoni i basista Fli, dok je Čad Smit dobio ulogu meteorologa. U jednom momentu, pojavljuje se kao gost gitarista Džon Frušante, koji objavljuje da bend kreće na globalnu turneju 2022. godine. On je rekao da će bend u julu nastupati širom Amerike, a datum i precizne lokacije biće naknadno objavljeni.

Da podsetimo, od 2019. godine Red Hot Chili Peppers je u svom prvobitnom sastavu, nakon povratka gitariste Frušantea. Bend je osnovan 1983. godine u Los Anđelesu. Njihovi počeci vezani su za pank, ali se nisu dugo zadržali na tome. Eksperimentisali su sa različitim stilovima da bi na kraju stvorili autentičan žanr fank pank. Izdali su do sada 11 studijskih albuma. Neki od najpoznatijih su svakako: Californication, By the way, Stadium Arcadium, Blood Sugar Sex Magik… Poslednji album The Getaway su izdali 2016. godine. Dobitnici su 6 Gremi nagrada i nekoliko puta su proglašavani za najbolji koncertni bend na svetu.

U Srbiji su nastupali 2007. godine na Green festu u Inđiji. Tokom koncerta je usledila oluja, pa je koncert bio skraćen, tako da publika nije mogla u potpunosti da uživa u njihovoj muzici.

Nadamo se da će jedna od zemalja sa spiska turneje biti baš Srbija i da će ovaj put Pepersi pokazati šta je to pravi rokenrol.

Autor: Sara Nikolić

Izvor: https://redhotchilipeppers.com/, https://www.wikipedia.org/

Foto izvor: google.com