Od svega po malo

, LIFESTYLE

Verujem da ima među vama onih koji bi voleli da probaju svu hranu ovog sveta. Toliko je različitih zemalja, kultura, pa samim tim i mnogo različitih jela koja bismo voleli da probamo. Čini mi se da jedna tiktokerka živi san svih nas. Naime, Seema Pankhaina je devojka koja je od malena zaljubljena u kuvanje, a njeno prvo upoznavanje sa njim bile su rođendanske torte za porodicu i prijatelje, od osnovnih, pa do raznih neobičnih oblika i ukusa.

Seema je sebi zadala zadatak da svaki dan spremi neko jelo koje pripada određenoj naciji/državi. To je 195 dana za 195 različitih jela!

Ljudi širom sveta joj šalju recepte njihove omiljene hrane. Do sada je Seema spremila tradicionalna jela Brazila, Meksika, Omana… Napravila je sarmale, nacionalno jelo Ruminije, za Grčku je izabrala musaku, sedamnaestog dana na red je došla i naša zemlja, Srbija. Kao naše nacionalno jelo Seema je spremila gibanicu, a recept joj je poslao Pavle, koji zajedno sa svojom devojkom takođe ima instagram profil posvećen hrani, (https://www.instagram.com/snpkitchen/?hl=en). Seema je bila oduševljena teksturom gibanice, i lakoćom kojom je spremila ovo jelo.

Ako vas zanima koje zemlje je Seema posetila u svojoj kuhinji, zapratite je na tik toku i uživajte u sjajnim receptima:

https://www.tiktok.com/@seemagetsbaked?lang=en

Pripremila: Sanja Mitrović

Foto: recepti.com