Paraolimpijske igre u Tokiju

Nakon olimpijskih igara u Tokiju na kojima je Srbija sa 9 medalja oborila sopstveni rekord, uspesi naših predstavnika i dalje ne jenjavaju. Paraolimpijske igre u Tokiju otvorene su 24. avgusta i trajaće do 5. septembra. Kako BBC Srbija navodi, na Paraolimpijskim igrama u Japanu učestvovaće rekordan broj parasportista, čak 4.400, koji se takmiče u 22 sporta na 540 događaja. Ove godine Srbija se takmiči u 39 disciplina sa svojih 20 takmičaram i to u sledećim sportovima: atletika, stoni tenis, streljaštvo, biciklizam, powerlifting, tekvondo i plivanje.

Pod Sloganom „Koja je tvoja supermoć?”, nakon 9 dana takmičenja, srpski predstavnici osvojili su tri medalje – zlatnu, srebrnu i bronzanu, što Srbiju stavlja na 49. poziciju na rang listi zemalja učesnica u igrama.

Medalje su osvojene u sledećim disciplinama:

Zlatnu medalju za Srbiju u streljaštvu sa ponosom će nam doneti Dragan Ristić, postigavši rezultat od – 255.5.

Srebrnu medalju za Srbiju na paraolimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini bacanje čunja, osvojio je Željko Dimitrijević, u klasi F51 rezultatom 35,29.

I konačno bronzanu medalju u disciplini stoni tenis u kоnkurеnciјi u оbјеdinjеnim klаsаmа 4 i 5 osvojile su Bоrislаvа Pеrić Rаnkоvić i Nаdа Маtić, izgubivši u finalu od predstavnika Švedske.

I dok oni u ovom trenutku nižu nove pobede i uspehe mi im iz svojih domova želimo sreću i poručujemo: „Vidimo se na dočeku ispred skupštine!”

Autor: Katarina Pejić

Izvori: Paraolimpijski komitet Srbije, BBC Srbija, N1, Arena Sport

Foto izvor: Paraolimpijski komitet Srbije, bbc.com