Kakve planove imam za svoj 26. rođendan?

, LIFESTYLE

Ostalo je tačno tri meseca do mog 26. rođendana, koji dolazi 2. septembra. Što više godina stičem, sve više shvatam koliko sam star. Ali, iznutra se i dalje osećam mladim čovekom punim energije. To mi je i najbitnije, svakako. Ali, ovaj 26. rođendan bi mogao da bude poseban po mnogo čemu. Osim što u septembru treba da položim stručno-istraživački rad i masteriram (konačno!), priprema za rođendan će mi doći kao međupauza u celom tom procesu.

Ja sam beba devedesetih, a dete dvehiljaditih, to je meni od početka jasno. Zato sve što je u vezi mog 26. rođendana treba da pruži sećanje na neka stara vremena u kojem mlađi danas ne mogu da uživaju onoliko koliko smo mi kada smo slavili rođendane u njihovim godinama.

Pošto mi se majka još uvek oporavlja, bez obzira na to što oporavak teče svakim danom sve bolje i bolje, voleo bih da je poštedim poslova u vezi sa pravljenjem rođendanske torte. Zašto? Pre svega, saznao sam da moja drugarica iz osnovne škole iz mog mesta drži stranicu „Kreativni kolačići“ na kojoj postavlja svoje kreacije torti, i, pošto sam se na osnovu toga uverio koliko dobro ona ume da ih pravi, odlučio sam da joj se obratim za uslugu. I, postigli smo dogovor, uz obavezu da joj se najavim 15 dana ranije za pravljenje torte, kao što njena pravila nalažu. O tome za koji ću se ukus odlučiti ću naknadno razmišljati, ali sam osmislio da dekoracija bude odštampana na jestivom papiru, i da se na njemu nađe slika priložena ispod, koja se meni izuzetno dopala, uz neke male korekcije.

Kaseta kao motiv 26. rođendana - 462021
Izvor slike: Pixabay.com

Što se tiče toga šta bih voleo da obučem, izbor mi pada na svetloplavi džins (u koji sam ušao tek kada sam uspeo da smršam), kao i belu majicu koju bih kupio u nekoj kineskoj robnoj kući i odneo je na štampanje. Znate li šta bih voleo da mi se odštampa na majici? Odgovor dolazi na slici ispod:

VIVA TV Logo
Logo nemačke muzičke televizije „Viva“ — Izvor: Wikipedia.org

Zašto baš logo nemačke muzičke televizije „Viva“? Zato što je to simbol vremena jedne generacije koja je tokom devedesetih bila u pelenama, a dvehiljaditih u parkićima, zatim, zato što je to bio najbolji i najpopularniji muzički kanal tokom tog vremena, zahvaljujući tome što ga je Treći kanal reeemitovao. E, i da − „Viva“ me podseća na buđenje i doručak koji mi je majka spremala: jaja na oko, viršle, pavlaka, jogurt, hleb i − veselje uz najnovije svetske muzičke hitove.

Neku veliku žurku ne bih voleo da pravim, niti imam u planu. Za 25. rođendan sam imao okupljanje sa majčinom rodbinom u nameri da obnovim odnose s njima. U tome sam i uspeo, ali, takva okupljanja više ni njima nisu zanimljiva. Zato bih sada pozvao svog voljenog prijatelja − uglednog veterinara iz mog mesta sa njegovom ćerkom, koja je bila najbolja drugarica mog brata u osnovnoj. Samo bismo se družili uz sok i piće, obavili obrok i − kud koji, mili moji! Eventualno bih voleo da pozovem i još dva svoja draga prijatelja iz Orlovog naselja, a to su Miroslav Kovačević i Marko Trećak, koje sam spominjao u nekim od svojih prethodnih tekstova.

Što se muzike tiče, u skladu sa godinom rođenja, napravio bih tri plejliste na temu: „Best of 1995“ sa domaćim komercijalnim, domaćim alternativnim i svetskim hitovima iz te godine. I, naravno, te pesme bih puštao preko MP3 modula, koji bih pre rođendana nabavio i ugradio ga u svoj stari CD/radio kasetofon. Na video linku priloženom ispod svako ko je 26-godišnjak može da nađe inspiraciju za kreiranje plejliste za svoj rođendan.

Hitovi iz 1995 — Verzija sa YT kanala „some random guy“
Hitovi iz 1995 — Verzija sa YT kanala „younger days“

Video-klipovi sa domaćim hitovima za tu godinu ne postoje, ali, ne žalim se — postoji sajt „Discogs“, pa tu mogu da pronađem koji albumi su bili izdavani 1995. u tadašnjoj SR Jugoslaviji, i da iz njih izvadim listu udarnih i poznatih hitova. Ko bi na jednom mestu mogao da spoji hitove kao što su Cecina „Nije monotonija“, „Breakfast at Tiffany’s“ grupe „Deep Blue Something” i „Gangsta’s Paradise“ od Kulija (Coolio)? Samo oni koji su kreativni kao ja, jer poenta je da se svi ukusi zadovolje. Ne bih išao načelom „više domaćeg, manje stranog”, već bih se trudio da sve jednako bude zadovoljeno.

Sve su to za sada samo planovi, pitanje je da li ću uspeti da ih realizujem… Sve će zavisiti od raspoloživog novca, naravno, i volje po pitanju ostalih ukućana. U svakom slučaju, ako ih ne budem realizovao do 26. rođendana, onda ću do 30. sigurno realizovati sve ostale ideje koje se ne odnose samo na pravljenje torte.

Kako biste vi proslavili svoj 26. rođendan, moji dragi rođeni 1995. godine, ili, ako niste rođeni baš tada, kako ste slavili svoj 26. rođendan kada ste ušli u tu uzrasnu kategoriju?

Autor: Đorđe Vesković
Izvor za naslovnu sliku: Pixabay.com
Izvor za prvu fotku priloženu u zaglavlju: Pixabay.com
Izvor za drugu fotku priloženu u zaglavlju: Wikipedia.org