TOP 5 NAJBOLJIH NOVIH FILMOVA NA NETFLIX-u

, KULTURA

Niste sigurni koji film da pogledate? Ne želite da propustite nove filmove? Na pravom ste mestu! Pripremili smo vam listu TOP 5 najboljih novih filmova na Netflixu! Lista je vrlo raznovrsna, od dokumentarca, preko animiranog filma, do mjuzikla. Sigurni smo da ima za svakog po nešto!

Seaspiracy


Netflix, inače dobro poznat po svojim dokumentarcima, nije propustio priliku da nam predstavi još jedan. Strastven prema okeanskom životu, reditelj Ali Tabrizi pokušava da dokumentuje štetu koju ljudi čine morskom svetu, od komercijalnog lova na kitove, preko otkrivanja korupcije do slučajnog pronalaska zaštitnih organizacija za koje veruje da su motivisane profitom. Ponovo zaranjamo u svet teorijskih zavera – a ovde je reč o zaveri na globalnom nivou. Kakvu budućnost nam donosi ovo bahato (ne)ljudsko ponašanje? Ukoliko ne znate mnogo o okeanskom životu i volite teorije zavere, sigurno će vam se dopasti ovaj dokumentarac.

Secret Magic Control Agency


Drugi na listi je ruski 3D animirani film The Secret Magic Control Agency, zasnovan na priči braće Grim Hansel i Gretel (Ivica i Marica). Ali ovo su Ivica i Marica kakve još niste videli! Film nas vodi u avanturu dva najbolja tajna agenta Hensel i Gretel, koji se bore protiv veštice iz kuće Medenjaka. Ovo je savršen film za porodično veče.

Madame Claude


U poslednje vreme Netflix je doživeo veliki uspeh emitovanjem francuskih naslova poput serija Lupin i La revolution. Sada nam predstavlja ozbiljniji francuski film, koji je navodno zasnovan na stvarnim događajima iz sveta prostitucije i kriminala u Francuskoj tokom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka. Iako već postoji film o Madam Klod – The French Woman iz 1977. godine – Netflix je ponovo oživeo ovu kontroverznu temu. Film nas vodi u Pariz kasnih šezdesetih godina. Madam Klod je na čelu javne kuće, što joj daje moć u svetu politike i kriminala. „Postoji određeni imidž Madam Klod: Pariz, prelepe haljine, veliki hoteli, moć… Ono što je mene interesovalo jeste šta se dešavalo iza kulisa” – rediteljka SIlvi Verhejd. Realnost je bila mračnija. Iza zavese su se krili organizovani kriminal i mizerni životi mladih devojaka.

A week away


Kada bismo spojili High School Musical i Camp Rock, dobili bismo mjuzikl A week away. Ovo je priča o maloletnom delinkventu koji odlazi u hrišćanski kamp kako bi izbegao kaznu. Vil Havkins započinje svoj put traganja za verom, prijateljstvom i pravom ljubavi. Kroz dramu, pesmu i ples mjuzikl nam prenosi pouke o veri i moralu. Ukoliko ste ljubitelji mjuzikla i želite da (ponovo) proživite tinejdžersko doba, ovo je film za vas.

Yes day


Sigurno ste nekada poželeli da roditelji kažu da na sve što ste zatražili. Upravo nam to prikazuje film Yes Day. Scenario za ovu američku komediju napisao je Džastin Malen na osnovu istoimene dečje knjige Ejmi Kraus Rozental i Toma Lihtenhelda. Roditelji se trude da prežive dan govoreći da na svaki zahtev svoje dece. Pogledajte kako izgleda kada deca vode glavnu reč 24 sata. Šta može poći naopako?


Pročitajte i: Prestiž (The Prestige) – film koji bi trebalo staviti na listu prioriteta

Pripremila: Katarina Mitrović

Izvor: netflix.com, imdb.com

Foto izvor: imdb.com