INTERVJU HARIJA I MEGAN Činjenice koje moraš da znaš

, AKTUELNO, INTERVIEW

Sve oči pre skoro tri godine, odnosno 19. maja 2018. godine bile su uprte ka kraljevskom venčanju sina princa od Velsa i pokojne princeze Dajane – princa Harija i američke glumice Megan Markl. Ceremonija venčanja održala se u Kapeli Svetog Đorđa, u dvorcu Vinzor koji se nalazi na 34 kilometara zapadno od Londona. 

Glavno pitanje bilo je: hoće li Megan dobiti titulu princeze?

Sama reč „princeza” u britanskom kraljevskom plemstvu jeste složena, ali kao supruga princa Harija ona je dobila titulu Njeno kraljevsko visočanstvo princeza od Velsa, jer reč princeza mogu nositi samo one koji su rođene u kraljevskoj porodici. 

Kraljica Elizabeta im je zbog toga dodelila vojvodsku titulu od Saseksa, što je bio slučaj i sa Vilijamom i Kejt 2012. godine. 

Hari je bio 6. po redu za kraljevski presto sve do januara 2020. godine, kada je odlučio da napusti sve kraljevske dužnosti. 

Napuštanje kraljevskih dužnosti dogodilo se početkom 2020. godine:

„Odluka koju sam doneo u ime svoje supruge i mene nije bila olako doneta, već posle meseci razgovora i godina izazovaˮ, rekao je vojvoda od Saseksa zvanicama na dobrotvornoj večeri u Londonu. 

Od trenutka kada je Hari kročio u vezu sa Megan, zajedno su prekršili brojna kraljevska pravila, pa im je život nakon odlaska iz kraljevske porodice više nego prijao. 

Pre nekoliko dana održan je televizijski događaj godine! Naime, reč je o dvosatnom specijalnom intervjuu Opre Vinfri sa Harijem i Megan na televiziji CBS. Za ovaj intervju vladalo je ogromno interesovanje. 

Pročitaj i: TIJANA MAKSIMOVIĆ – GLUMAČKA KARIJERA JE KAO MARATONSKA TRKA

Vreme je da se upoznate sa najzanimjljivijim detaljima ovog intervjua. 

Koliko tamnu kožu će imati mali Arči?

Segment koji je Opru, ali i gledaoce koji su se nalazili ispred malih ekrana, šokirao jeste Meganino priznanje da su se određeni članovi kraljevske porodice tokom njene prve trudnoće sa malenim Arčijem raspitivali o tome koliko će tamnu boju kože imati. Nerazumljivo je da se u 21. veku postavlja ovakvo pitanje, jer ljude ne smemo deliti prema boji kože, veri, nacionalnosti.

Razmišljanje o samoubistvu

Kako je Megan izjavila, dok je bila deo kraljevske porodice razmišljala je o samoubistvu, nije htela više da živi. Hari joj je u tim trenucima bio najveća podrška. 

Princ Hari prestao je da dobija novac od palate 

Princ Hari  prestao je dobija novac u prvom kvartalu 2020. godine, odnosno nekoliko nedelja nakon saopštenja odluke da napusti kraljevsku porodicu. Prema njegovoj priči, morao je nastaviti da plaća osiguranje, te ga je to nateralo da potpiše ugovore sa Netflix-om i Spotify-em, na kojima bi mu svako pozavidio. 

Pročitaj i: NEVENA MILOSAVLJEVIĆ – BOLJE DA NE ZNAM ZA SEBE, NEGO DA ME NAPUSTE SEĆANJA

Megan demantovala glasine: „Nismo dobili novac za intervju sa Oprom”

Iako svi misle da su Hari i Megan dobili ogroman novac za ovaj intervju za koji je vladalo ogromno interesovanje građana širom planete Zemlje, to nije istina. Megan je to izjavila, a princ Hari je dodao da imaju i ušteđevinu koju mu je ostavila majka, princeza Dajana. 

Ipak nije sve toliko loše u kraljevskoj porodici 

Megan je izjavila da je kraljica Elizabeta bila divna prema njoj. Rekla je da će se uvek rado sećati zajedničkog putovanja na kojem joj je kraljica poklonila biserne naušnice i ogrlicu, kao i da su tom prilikom podelile ćebe. Takođe, Hari se složio sa Megan i izjavio: „Ona je moj glavni zapovednik”.

Autor: Lazar Smilić

Izvor: Eleazarinbelgrade.wordpress.com (BBC/CBS)

Foto-izvor: us.hola.com