Prestiž (The Prestige) – film koji bi trebalo staviti na listu prioriteta

, KULTURA

Da li ste se ikada zapitali na šta ste sve spremni da biste stekli ugled u društvu, čast i poštovanje? Koliku je žrtvu čovek spreman da podnese zarad nekog višeg cilja? Da li je u redu gaziti po drugima da bismo ostvarili neke svoje zamisli? Zapitajmo se. Dok razmišljate, mi ćemo vam predstaviti jedan izuzetan film koji će vam možda pomoći da odgovorite sebi na neka od ovih pitanja. 

Foto izvor: pinterest.com

Prestiž je američki film koji je premijerno prikazan 2006. godine u režiji Kristofera Nolana, a scenario za ovaj film uradio je Džonatan Nolan. Film možemo svrstati u žanr misterije ili drame, a takođe ima i primesa naučne fantastike. Ako ste ljubitelji ovakve vrste filma, topla preporuka od nas. Ono što je još zanimljivo u vezi ovog filma jeste da je sniman po romanu Kristofera Prista iz 1995. godine.

U misterioznom trileru smeštenom u Londonu s početka dvadesetog veka, dva mađioničara takmičiće se u veštini magije, opsesije oko optičkih iluzija. U priču se upliće i Nikola Tesla koga glumi fantastični muzičar Dejvid Bouvi. Teslina otkrića koristiće jedan od mađioničara kako bi pobedio svog konkurenta. Glavne uloge pripale su Kristijanu Bejlu (u filmu Alfred Borden) i Hjuu Džekmenu (u filmu Robert Endžer). Pored njih u filmu se pojavljuju i Skarlet Johanson i Majkl Kejn.

Foto izvor: filmonizirani.net

„Svaki veliki mađioničarski trik sastoji se od tri dela. Prvi deo zove se zalog: mađioničar pokazuje nesto obično, ali, naravno, ono to verovatno nije. Drugi deo zove se obrt. Mađioničar uzima nešto obično i učini da se s njim desi nešto neobično. Ako tražite tajnu… nećete je naći. Zato postoji treći deo – PRESTIŽ. To je deo sa preokretima, gde ćete videti nešto šokantno, što nikada ranije niste videli.“

Verujemo da vas je ovaj citat zainteresovao jer nas jeste. Može se primeniti i u svakodnevnom životu i naučiti se nešto iz njega. Sada imate slobodu izbora – film ili knjiga, na vama je da odaberete, ali vam garantujemo da šta god budete izabrali nećete se pokajati.

Pročitajte i: Horor filmovi koji su obeležili domaću kinematografiju

Pripremila: Suzana Obradović

Izvori: filmskerecenzije.com, sr.wikipedia.org

Foto izvor: amazon.co.uk