Poslušajte ovih 6 podkasta i unapredite svoje znanje

, IT

1. Learn English Podcasts from the British Council 

Podkasti su prava stvar ukoliko želite da naučite engleski jezik i proširite svoj vokabular jer ga možete učiti i dok ste u pokretu. Sasvim lako možete poboljšati razumevanje govornog engleskog na putu do fakulteta ili posla, naučiti da pravilno akcentujete reči i da ih ispravno izgovate.

Ukoliko biste želeli da poboljšate vaše znanje engleskog, možete da poslušate neke od podkasta koji su dostupni na sajtu Britanskog saveta. Podkasti su besplatni, a sadržaj je raznolik i sigurno ćete pronaći teme koje vas zanimaju. Ipak, ukoliko ste početnik ispod samog podkasta pronaći ćete transkript, koji će vam pomoći u razumevanju, i interaktivne vežbe gde možete proveriti razumevanje preslušanog.

Podkast možete pronaći ovde.

2.  English Diary

Svi se ponekad umorimo i prezasitimo učenja pa napravimo pauzu koja traje i duže nego što bi trebalo. Isti slučaj je i sa bilo kojim stranim jezikom, s tim što ga moramo stalno upotrebljavati kako ga ne bismo zaboravili. Kako napraviti samo kratak predah od učenja, a ne pauzu koja nam se često obije o glavu možete poslušati u podkastu. Saveti za svakodnevno usavršavanje, pre svega engleskog jezika, stvaranje navika za svakodnevno učenje, organizaciju vremena i motivaciju za napredovanjem samo su neke od tema ovih podkasta.

Podkast možete pronaći ovde.

3.  Apstrakt

Ukoliko vas zanimaju studentske teme i sve one koje se tiču mladih, možete ih poslušati u podkastu. Koje su najbolje metode učenja, kako da se koncentrišete i budete produktivniji, kako da organizujete svoje obaveze sa učenjem, samo su neke od tema.

Podkast možete pronaći ovde.

4. Tech Up 

Ukoliko vas zanimaju aktuelne teme vezane za tehnologiju i IT svet, a nemate dovoljno vremena da ih čitate svaki dan, možete jednostavno preslušati podkast dok ste na pauzi, u prevozu ili dok ste zaokupirani nekim drugim fizičkim poslom. 

Podkast možete pronaći ovde.

5. Ja, preduzetnik

U slučaju da želite da pokrenete svoj biznis, ovi podkasti će vas motivisati i ohrabriti da napravite korak napred. Oni vam nude serijal razgovora sa uspešnim preduzetnicima, a zamišljeni su kao onlajn podrška za sve one koji još uvek skupljaju hrabrosti da se izbore u svetu biznisa.

Podkast možete pronaći ovde.

6. Okej Hokej

Podkasti uz koje ćete uvek biti u toku sa dešavanjima iz sveta filma, serija, knjiga i muzike. Pored toga, bave se i temama iz popularne kulture, ali i internet fenomenima.

Ove, ali i mnoge druge podkaste možete slušati i preuzimati sa platformi kao što su: Google Podcasts, Spotify, iTunes, RadioPublic, Castbox, Overcast, Podcast Republic.

Pročitajte i: Spremite se, stiže nam Luca!

Pripremila: Tamara Vejin

Izvor: plezirmagazin.net