Ljubitelji filmova, ovaj sajt nalazi filmove čije ste nazive zaboravili!

, KULTURA

Na sajtu Whatismymovie.com trenutno je moguće pronaći 45.000 filmova na engleskom jeziku.

Sajt whatismymovie.com idealan je za sve one koji često ne mogu da se sete tačnog imena nekog filma , ali mogu da opišu radnju u njemu. Naime, pomenuti sajt  će korisnicima pomoći da pronađu pravi film tako što će pomoću reči opisivati radnju i ključne pojmove. 

Kompanija Valossa, koja je stacionirana na Univerzitetu Oulu u Finskoj, dobila je 650.000 dolara od investitora kako bi napravila pomenuti sajt.

Sajt whatismymovie.com koristi mašinsko učenje i u realnom vremenu analizira video-snimke prepoznavajući u njima na hiljade različitih objekata, kao što su mesta, ljudi…

print screen

Sve što je potrebno uraditi jeste u “search” baru uneti željene pojmove. Mi smo želeli da proverimo da li sajt zaista funkcioniše, pa smo odlučili da pronađemo film “Sam u kući”. U polje za pretragu uneli smo pojmove na engleskom jeziku kao što su “christmas”, “kid”, “missing”, “parents”, a sajt nam je zaista na prvom mestu ponudio film “Sam u kući”.

Whatismymovie.com trenutno ima bazu od 45.000 filmova na engleskom jeziku, a s obzirom na to da je on još uvek u test fazi, možemo očekivati da će se taj broj uskoro povećati.

Pročitajte i: Zašto volimo Kianu Rivsa i van filma?

Izvor: telegraf.rs

Foto izvor: Pinterest