400 BESPLATNIH SLIKA VISOKE REZOLUCIJE STIŽE IZ STUDIJA GHIBLI!

, LIFESTYLE

Studio Ghibli stavio je na raspolaganje 400 besplatnih slika visoke rezolucije iz osam najpoznatijih filmova koje možete preuzeti odmah! Producent Tošio Suzuki ima samo jedan zahtev za svoje fanove.

Tokom meseci potpunog lockdown-a, kada su video konferencije i video pozivi bili ključni u gotovo svakoj komunikaciji, studio Ghibli je učinio dostupnim neke besplatne pozadine koje su fanovi mogli da preuzmu na svoje uređaje ili koriste u raznim aplikacijama za komunikaciju. Ove pozadine prikazuju neke od najlepših scena i prizora iz filmova ovog poznatog japanskog studija za animaciju.

Studio Ghibli, iako poznat po svojoj strogoj politici distribucije slika i filmova, još jednom omogućava pristup bogatom materijalu i nudi fanovima oko 400 slika visoke rezolucije koje se mogu besplatno preuzeti sa zvaničnog sajta. Slike su preuzete iz osam najgledanijih filmova u produkciji studija Hayao Miyazaki & Co., a na raspolaganju je oko pedesetak njih za svaki film: Sećanje na Marni, Bajka o princezi Kaguji, Vetar se diže, Na Kukuriko brdu, Arijetin tajni svet, Ponjo na litici kraj mora, Priče iz zemljomorja i film dobitnik Oskara – Začarani grad.

Međutim, besplatne fotografije koje nudi Studio Ghibli praćene su posebnim zahtevom koji je potpisao producent Tošio Suzuki. On, naime, traži od svojih fanova da pametno koriste ove ilustracije. To znači da je fanovima upućena molba da ne zloupotrbljavaju ilustracije i da ih ne koriste u komercijalne svrhe, čime se krše autorska prava umetnika. Fanovi se mole da koriste slike samo u lične potrebe – kao dekoraciju sobe ili pozadinu za mobilni telefon, na primer.

Ovo je samo jedna od mnogih inicijativa pokrenutih ove godine od strane studija Ghibli. Na radost svih obožavalaca, od prošlog februara na platformi Netflix dodato je preko 20 filmova, među kojima: Zamak na nebu, Moj komšija Totoro, Pom Poko i Pokretni dvorac.

Pročitajte i: Mulan 2020 – kontroverze i zablude

Izvor: tomshw.it

Prevod: Dragana Lanzolla