ISKORISTI PRILIKU – NE PROPUSTI ONLAJN EDU VIKI KAMP!

, LIFESTYLE

Onlajn Edu Viki kamp je trodnevni događaj koji će biti održan 24, 25. i 31. oktobra 2020. godine putem platforme ZOOM. Kamp okuplja dobrovoljce koji su zainteresovani da aktivno doprinose razvoju obrazovnog programa Vikimedije Srbije. Tokom programa učesnici će imati priliku da saznaju na koji način Vikipedija može biti korišćena kao nastavno sredstvo. Radeći zajedno, u timskom duhu, unapređivaće veštine koje će im pomoći da unaprede svoju komunikaciju, način pisanja, pregovaranja i sl., a koje mogu iskoristi prilikom ostvarivanja saradnje sa profesorima na fakultetu ili u drugim obrazovnim institucijama. Onlajn Edu Viki kamp je prvi događaj takve vrste, s obzirom na to da je Vikimedija Srbije prethodne četiri godine organizovala kampove širom Srbije. Podstaknuti novonastalom zdravstvenom situacijom i brinući o zdravlju učesnika naših projekata, odlučili smo da ove godine iskoristimo nove tehnologije i da kamp bude održan u onlajn okruženju. Nadamo se da ćemo upravo zbog toga ove godine, više nego ikada, okupiti mlade i svestrane učesnike koji su motivisani da uče i usavršavaju se uprkos preprekama i izazovima koje nam se trenutno nameću, isto kao što smo i mi motivisani da ne propustimo priliku da održimo Edu Viki kamp i ove godine.

Šta dobijaju učesnici:

● Kako napisati članke na Vikipediji uz individualnu podršku mentora
● Kako inkorporirati Vikipediju u obrazovanje
● Priliku za angažovanjem na zanimljivim i kreativnim projektima Vikimedije Srbije
● Iskustvo u timskom pisanju projekata, od kojih će najbolji biti nagrađeni
● Ostvarivanje kontakta sa mladim timom Viki ambasadora i priliku da budete deo tog tima
● Mogućnost da upoznaju i da se druže sa vršnjacima koji imaju slična interesovanja
● Sertifikat o učešću

Prijavljivanje:

Događaji Vikimedije Srbije su otvoreni za sve dobrovoljce, ali budući da je kamp posvećen učesnicima koji namerevaju da se uključe u tim obrazovnog programa, prednost će imati učenici završne godine srednjih škola i studenti. Od učesnika se očekuje aktivno učešće. Svi zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem ovog formulara do 30. septembra 2020. godine.
Učešće je besplatno za sve učesnike, program je dostupan na ovom linku. Sa onima koji budu odabrani, biće organizovan onlajn intervju. Svi učesnici su u obavezi da tokom intervjua i kampa imaju uređaj sa kamerom i mikrofonom kako bismo obezbedili aktivno učešće svih učesnika.

Za sva pitanja nam se možeš obratiti mejlom na nebojsa.ratkovic@vikimedija.org ili telefonom na 060/7454771.

Pročitajte i: PEPSICO BIRA SVOJE BUDUĆE KOLEGINICE I KOLEGE