Facebook započinje spajanje Instagram DM-a i Messenger-a

, IT

Nova vest stigla je nedavno, a tiče se Facebook-ove inicijative za integrisanje servisa za razmenu poruka između Messenger-a, Instagrama i WhatsApp-a. Za sad je u procesu spajanje Instagram DM-a i Messenger-a i to je prvi korak ka ostvarivanju početne zamisli.

Facebook obnavlja osnovnu infrastrukturu kako bi se korisnici koji su bili na jednoj od njegovih aplikacija mogli povezati sa drugima koristeći razne Facebook aplikacije. Ažuriranja su obavljena na raznim jezicima širom sveta, poput engleskog, španskog i korejskog, a pitanje je vremena kada će stići i na ostala područja i jezike.

Za sada se čini da je Facebook uneo neke funkcije Messenger-a u Instagram DM i ne postoji opcija isključivanja toga. Kada jednom pritisnete ažuriranje, svima poznatu ikonicu DM-a u gornjem desnom uglu Instagrama, zameniće logotip Facebook Messenger-a. Međutim, ono što je važno napomenuti jeste da za sada još uvek nije moguće razmenjivanje poruka sa Facebook prijateljima preko Instagrama.

Direktor Facebook-a, Mark Zuckerberg, izjavio je da želi da sistem bude u potpunosti zaštićen.

Sigurni smo da iz kompanije Facebook znaju šta rade i da su dobro promislili pre nego što su se odlučili na ovaj potez. Korisnicima pomenutih društvenih mreža ostaje da sačekaju i vide kakvi ih to noviteti očekuju.

Pročitajte i: Facebook staje na put lažnim vestima

Pripremila: Bojana Petrović

Izvor: thenextweb.com, theverge.com

Foto: thenextweb.com