Microsoft je integrisao Andorid aplikacije u Windows 10

, IT

Microsoft je napravio veliki pomak sa Your Phone aplikacijom, postepeno dodajući sve više mogućnosti. Sada je dodata još jedna koja će privući još više korisnika telefona sa Android operativnim sistemom.

Microsoft uvodi novo ažuriranje za svoju Your Phone aplikaciju, koja omogućava korisnicima Windows 10 operativnog sistema da pokrenu Android aplikacije uporedo sa Windows aplikacijama na svom računaru. Ovo je nova odlika koja će od sad biti dostupna Windows 10 testerima.

Your Phone vam sad omogućava da pristupite nekim od Android aplikacija i da ih pokrenete u skladu sa tim. Pokretaće se u prozorima izvan Your Phone aplikacije, koji se ogledaju u telefonu korisnika. Android aplikacije koje želite dodaće se na traku zadataka ili na Start meni. Mogućnost da se više aplikacije pokrenu jedna pored druge je ujedno jedna od bitnijih karakteristika novog ažuriranja i moći ćete da obavljate multitasking sa drugim Windows aplikacijama preko alt+tab podrške.

Međutim, neće sve Android aplikacije moći da funkcionišu bez problema. Iz Microsoft-a upozoravaju da neke mogu blokirati mogućnost da se prikažu na drugom ekranu, već će se prikazati u vidu crnog kvadrata. S druge strane, neke aplikacije i igrice neće reagovati na tastaturu ili miša, a neke će reprodukovati zvuk sa vašeg telefona.

Pročitajte i: Samsung nastavlja sa inovacijama

Mogućnost pokretanja više Android aplikacija u isto vreme najavljena je na događaju povodom lansiranja Galaxy Note20 koji je održan 5. avgusta ove godine, a ova linija telefona bi trebalo da se nađe u prodaji od 21. avgusta. Napomenuto je da će budući korisnici Galaxy Note20, koji ujedno koriste i Windows 10, biti među prvima koji će isprobati ovu opciju, ali tek kasnije ove godine. Kompanija trenutno radi na tome da se omogući i na ostalim uređajima.

Ukoliko još uvek niste upoznati sa Your Phone aplikacijom, sada je vreme da to uradite. To je aplikacija koja omogućava da pristupite aplikacijama sa svog telefona preko računara. Sve što je potrebno je da povežete Android telefon sa računarom. Nakon toga ćete moći da čitate i odgovarate na tekstualne poruke, pristupite omiljenim aplikacijama iz telefona i primate obaveštenja. Možete čak i da zovete i primate pozive. Transfer slika među uređajima je olakšan, potrebno je samo da prevučete datoteke sa svog Samsung telefona u računar. Telefoni moraju podržavati Android 7.0 operativni sistem ili noviji.

Ovde možete naći spisak modela telefona koji trenutno podržavaju Your Phone funkciju, na kome su trenutno samo uređaji marke Samsung.

Pročitajte i: 7 trikova za oslobađanje memorije na Android uređaju

Priredila: Jovana Janković

Izvori: pocketnow.com, microsoft.com, theverge.com, betanews.com