Velika akcija od 1. jula – nov repertoar i cene karata za sve bioskope!

, KULTURA

Nakon tri meseca pauze, bioskopi će od 1. jula ponovo otvoriti vrata za svoje posetioce. Veliku akciju “Povratak u bioskop”, koja će u prvim danima jula biti organizovana u svim gradovima Srbije, inicirale su Sekcija distributera i prikazivača u grupaciji kinematografije koje su uputile molbu Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije, što su ove institucije i prihvatile. Sekcija distributera i prikazivača članice su Grupacije kinematografije Srbije, koja je deo Udruženja za kreativnu industriju.


Podržavajući jednu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će od 1. do 15. jula svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda i na velikom platnu. Uduhu solidarnosti sa planetarnom pandemijom, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.


“Filmski centar Srbije snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi.” – izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić


Jedinstveni repertoar će u svim bioskopima činiti dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.


Nakon završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.


Pročitajte i: Drive in bioskop na Adi Ciganliji od 1. juna do 1. jula 2020. – za dž!Foto izvor: http://www.apartmani-u-beogradu.com