Drivey usluge od sada dostupne i u Srbiji

, IT

Telenor je prvi operater na tržištu Srbije koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i ponašanju vozača tokom vožnje.

Usluga se sastoji od 4G uređaja malih dimenzija u koji se ubaca SIM kartica, i koji se na jednostavan način priključuje u automobile i zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu.

Na ovaj vrlo praktičan način, putem aplikacije analizira se vožnja, prati naglo ubrzavanje ili usporavanje, kočenje i oštro skretanje, prekoračenje brzine, temperatura motora, potrošnja goriva i ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost.

Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene, a može dati podatke i o trajanju svake vožnje, GPS informacije o kretanju vozila i mnoge druge. Takođe, uređaj brine o automobilu, šalje obaveštenja o problemima sa motorom, a nudi mogućnost podešavanja podsetnika kada dođe vreme za servisiranje. Ovaj 4G uređaj emituje i WiFi internet signal u vozilu na koji može da se istovremeno poveže do deset uređaja.

Ova vrlo praktična usluga nudi sigurnost svim roditeljima čija deca su početnici u vožnji, jer putem aplikacije na telefonu, pre svega, mogu da prate kretanje i brzinu automobila.

Praktičnost Drivey usluge ogleda se u jednostavnom korišćenju i modernom dizajnu aplikacije. U Telenoru dostupna je u okviru Drivey (10GB) i Drivey plus (50GB) paketa. Za više interneta, tu su i Drivey dodaci, koji nude i deljenje interneta u romingu koji se lako aktiviraju putem aplikacije Moj Telenor.

Drivey usluga je dostupna svima koji se za nju odluče, bez obzira kod kog operatera koriste osnovne telekomunikacione usluge.

Pročitajte i: 4 albuma koji će obeležiti leto pred nama

Pripremila: Tamara Vejin

Izvori: beta.rs, telenor.rs, Insiderblog.hu