Lansiran prvi StartIN startap program za 5 najboljih tehnoloških biznisa iz Srbije

In Centar Hab lansirao je svoj prvi startap program pod nazivom StartIN, sa ciljem da talentovani timovi dobiju priliku da izgrade svoj tehnološki biznis. Oni će u okviru programa učiti o preduzetničkom procesu, kako da prepoznaju preduzetničke osobine, razvijaju i implementiraju kritičko preduzetničko razmišljanje.

Program je kreiran od strane In Centra, a biće realizovan u saradnji sa preko 20 eksperata i 5 mentora iz domaće preduzetničke zajednice, sa početkom od 16. septembra. Program će podržati različite biznis modele koji su zasnovani na tehnološkim inovacijama, digitalnim proizvodima/uslugama kao i blockchain tehnologijama.

StartIn predstavlja sveobuhvatni startap program zasnovan na “korak po korak” razvoju biznisa prateći proces od ideje do lansiranja proizvoda razvijen na mentorskom principu rada sa domenskim ekspertima i podržan iskustvom svih kreatora programa. Startap timovi će kroz rad na intenzivnom programu u trajanju od 3 meseca imati priliku da unaprede praktična znanja kao što su veštine upravljanja inovacijama i metodološki razvoj biznisa od ideje do izlazne strategije.

Glavni benefiti programa su:

  • Mentorski pristup – instruktivne radionice sa praćenjem progresa učesnika programa.
  • Umrežavanje i učenje od domenskih eksperata zasnovanog na “hands on” principu odnosno iz ličnog iskustva mentora preduzetnika.
  • Dobijanje sertifikata o završenom programu.

Prijave za StartIN startap program se zatvaraju 31. avgusta, a sve dodatne informacije zainteresovani timovi mogu pronaći na sledećem linku: https://www.incentar.org/startup-program/